Óriási izgalmak a Nyíregyháza Fedett Pályás Atlétika Versenyen

Nyisztor Petra új egyéni fedett pályás csúccsal repült be az első helyre a női hármasugró számban, Boros Bence pedig hosszú kihagyás után idei legjobbjával a férfiak 60 méteres síkfutó számában lett első.

Szombaton a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban több hazai klub és hat ország részvételével rendezték meg a Nyíregyháza Fedett Pályás Atlétika Versenyét. Az egynapos atlétikai viadalon összesen 37 egyesület 385 atlétája állt rajthoz. A Nyíregyházi Sportcentrum színeiben induló 41 atléta több egyéni csúcsot és remek helyezeséket szerzett.

Kiváltképp izgalmasra sikeredett a férfiak 60 méteres síkfutása, ahol a Boros Bence hosszú kihagyás után állt a rajthoz, megállíthatatlannak bizonyult, s 6.91-es eredményével idei legjobb eredményével győzött.

Közel 2 év kihagyás után ( 2021 márciusában versenyeztem utoljára a fedett Európa- bajnokságon).Elsődleges cél,hogy visszarázódjak a versenyekbe, hiszen nagyon sok kimaradt a sérülés miatt. Örülök, hogy tegnap végre tudtam versenyezni, nagyon jó érzés volt visszatérni, bár az eredménnyel nem vagyok nagyon megelégedve, tudom mik voltak az időeredményem befolyásoló tényezői, így tudom min kell változtatnom. – mondta el Boros Bence a szombati napot követően.

A női hármasugrásban a tavalyi fedettpályás és szabadtéren is országos bajnok címet szerző Nyisztor Petra jött, ugrott és győzött. 13.11-gyel új egyéni csúccsal szerezte meg az első helyet.

Összességében úgy gondolom, hogy jó verseny volt. Jól éreztem magam és örülök, hogy egész sokan kilátogattak az Atlétikai Centrumba. Az eredménynek különösen örülök, hiszen egyéni csúcs, de látjuk, hogy min kell még javítanunk és dolgozni fogunk rajta.-nyilatkozta a nap végén Nyisztor Petra.

A női 800 méteren a nyíregyházi Tilki Flóra serdülőként indult a felnőttek 800 méteres síkfutásában és új egyéni csúccsal a harmadikként érkezett célba.

A férfiak súlylökő számában Tóth Balázs 17.54-gyel második lett az Ikarus BSE atlétája, Kovács László mögött, aki 17.69-cel lett első.

Örülök, hogy hazai pályán kezdhettem a szezont. Nagyon jó, hogy az Atlétikai Centrumban tudunk versenyezni és készülni. Úgy gondolom, hogy nem sikerült rosszul az év első versenye. Jövő héten ismét dobókörbe állok a Nyíregyháza Fedett Pályás Atlétika Versenyén és remélem, hogy még jobb eredményt fogok elérni. – mondta Tóth Balázs a versenyt követően.

A 6kg-os súlylökésben Csikos Patrik 15.30-as eredményével szerezte meg az első helyet. A női 3kg-os súlylökésben pedig Hanász Erika 10.97-vel lett harmadik.

Január 28-án, szombaton újra érdemes lesz kilátogatni a Nyíregyházi Atlétikai Centrumba , ahol izgalmas versenyeket láthatnak majd az érdeklődők a Nyíregyházi Nyílt Fedett Pályás Atlétika Versenyén.

Fotó: Trifonov Éva, www.nyiregyhaza.hu