A V14-es váltó bearanyozta a Sportcentrum tájfutóinak hétvégéjét

A hétvégén a tájékozódási futók két országos bajnokságon álltak rajthoz Esztergomban. Szombaton az egyéni versenyszám, a Rövidtávú Országos Bajnokság került megrendezésre. A délelőtti selejtező futamot lakótelepen rendezték: parkokkal, játszóterekkel, iskolaudvarokkal. A délutáni döntő terepe sokkal nehezebb volt. A pályák első fele a Szenttamás városrész kanyargós, szintes utcáit és lépcsőit használta, a második fele a Bazilika környéki parkban volt. A pályákat a nagy szintemelkedés és mesterséges útlezárások nehezítették.

A Nyíregyházi Sportcentrum utánpótlás korú versenyzői közül 9 versenyző jutott az „A”, 6 versenyző a „B”, 1 versenyző a „C”, míg szintén 1 versenyző a „D” döntőbe. A legnépesebb mezőny a korábbi évekhez hasonlóan idén is a 14-es korcsoport volt. A fiúknál (F14) 120 fő , míg a lányoknál (N14) 102 fő állt rajthoz.

A döntőben elért eredményeink

F14-A: 10. Simon Benjámin, 16. Papp Zoltán Sámuel (sajnos Nagy-Kovács Vince egyik pontfogása nem sikerült, így hiába nyerte meg a selejtező futamát, a döntőben nem lett helyezett)

F14-C: 1. Simon Vince Benjámin

F14-D: 2. Lakatos András

F16-A: 5. Vigh Ervin

F16-B: 12. Papp László Áron

F18-A: 4. Balatoni Tamás, 6. Jancsik Endre

F20-A: 10. Sztojka Milán Szabolcs

N14-A: 13. Hengsperger Lilla, 18. Veress Anna

N14-B: 13. Görög Gyöngyi, 21. Berencsi Kata

N16-A: 16. Lakatos Róza

N16-B: 1. Orosz Panna (11 másodperccel maradt le az „A” döntőről), 10. Berencsi Panna, 13. Sztojka Zoé

Vasárnap az Országos Rövidtávú Váltóbajnokságra került sor. A Nyíregyházi Sportcentrum három  váltóval állt rajthoz.  A legfiatalabb kategóriában óriási verseny alakult ki a végére.  A bajnokságon az addig vezető Tabáni Spartacus  utolsó futója sok időt vesztett, a  dobogós helyezések sorrendjéről már a befutócsata döntött. A Nyíregyházi Sportcentrum 10 másodperccel előzte be a Gerecse Tájfutó Clubot és az ARAK-ot, így a nyíregyháziak nyakába került az aranyérem. Az idei verseny a Nyíregyházi Sportcentrum eddig legeredményesebb váltóbajnoksága.

 A MTFSZ ezen a hétvégén adott át oklevelet azoknak a versenyzőnek, akik ebben az évben a válogatott színeiben rajthoz álltak bármely világversenyen. Oklevelet kapott Balatoni Tamás is, aki az Ifjúsági Európa Bajnokságon képviselte Magyarországot.

Eredmények:

V14: 1. hely: Veress Anna – Papp Zoltán Sámuel – Nagy-Kovács Vince – Hengsperger Lilla                

V14: 11.hely: Berencsi Kata – Simon Benjámin – Simon Vince Sámuel – Görög Gyöngyi (a „kicsik”)

V18: 6. hely: Orosz Panna – Balatoni Tamás – Jancsik Endre – Lakatos Róza

Eredménylista:

Rövidtávú Országos Bajnokság döntő (ROB): http://admin.mtfsz.hu/fajl/get/fajl_id/28640/tipus/render

Országos Rövidtávú Váltóbajnokság (ORVB): http://admin.mtfsz.hu/fajl/get/fajl_id/28651/tipus/render