Öt éremmel zárták a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái a Fedettpályás Országos Bajnokságot

Négy arany és egy bronzérem a mérlege a Nyíregyházi Sportcentrum atlétáinak a hétvégén Nyíregyházán, az új Atlétikai Centrumban megrendezett Fedettpályás Atlétikai Országos Bajnokságon.

-Nagyon örülök annak, hogy ezen a Fedettpályás Országos Bajnokságon így tudtunk szerepelni, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke is gratulált ehhez a szerepléshez, ami azért is jó, mert a városlakók is látták, hogy van atlétika Nyíregyházán. Nagyon sok gratulációt kaptunk a szervezés miatt és külön öröm, hogy nagyon sok városlakó volt kint és láthatta ezt a csodálatos létesítményt. Ez a verseny nagyon jó referencia számunkra, így remélhetőleg a jövőben nemzetközi versenyekre is pályázhatunk. – mondta Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétika szakág vezetője kedden a Continental Arénában tartott sajtótájékoztatón.

A kiváló szervezés mellett a Nyíregyházi Sportcentrum öt éremmel zárta a kétnapos atlétikai viadalt. Pál Robin bronzérmet szerzett, Nyisztor Petra hármasugrásban, Tóth Balázs súlylökésben, Helebrandt Máté 5000 méteres gyaloglásban, Bakosi Péter pedig magasugrásban lett bajnok.

Nagyon örülök, hogy megélhettem ezt, hogy a fedettpályás bajnokság egy ilyen létesítményben lehetett. Nagyon készültem erre a napra, hiszen végre itthon versenyezhettem.Tudtam, hogy hazai közönség előtt vagyok és hogy sokan szurkolnak nekem, így külön öröm, hogy a bajnoki címet hazai közönség előtt nyerhettem meg. – nyilatkozta Bakosi Péter.

Tóth Balázs, súlylökő elmondta, hogy nagyon jó hangulata volt a versenynek.

Mind versenyzőktől, mind edzőktől csak pozitív visszajelzéseket hallottam a szervezésről, a versenyről, sőt sokan irigykednek ránk, hogy ilyen körülmények között tudunk edzni, készülni a versenyekre.

Pál Robin a sajtótájékoztató végén kiemelte, hogy motiválta a hazai pálya,a hazai közönség szurkolása a verseny alatt. Érezte, hogy amikor ő következett, neki jobban tapsolnak és ez benne elindította, hogy még jobban kell küzdenie. A hármasugrásban megszerzett bronzérme számára így még jobban csillog. Ezek az eredmények a szabadtéri szezon kezdete előtt nagyon biztatóak.

A hétvégén viszont már a dobóké lesz a főszerep Szombathelyen, ahol a Téli Dobó és U16 Téli Dobó Magyar Bajnokságot rendezik meg.

Az érmeseket Bakosi Béla, Kerekes László és Pokrovenszki József készítették fel a versenyre.