A befektetett munka meghozta a gyümölcsét

Három éremmel zárta a pisai Világkupa Versenyt Tarjányi István, a Nyíregyházi Sportcentrum kerekesszékes vívója.

Már első napon, november 17-én remekelt és egyéni párbajtőrben aranyérmet nyert. Szombaton, a folytatásan kardban is arannyal zárta a napot, majd az utolsó napon a férfi kardcsapat tagjaként ezüstérmet szerzett. 

A versenyről tartott sajtótájékoztatón Tarjányi István elmondta:

  • Először is szeretnék az edzőmnek, Pákey Bélának  köszöntetet mondani. Nélküle  ez nem sikerülhetett volna. A befektetett munkám meghozta a gyümölcsét. Az új egyesületemben magasra tettem a mércét és remélem, hogy nem is fogom alábbhagyni. Óriási nagy öröm számomra, hogy kétszer is hallhattam a magyar himnuszt.
  • Benne  volt  ez a levegőben. Tokióból úgy jött haza, hogy már csak a párizsi olimpiáról tudott gondolni és csak dolgozni, dolgozni szeretett volna,  nem lehetett leállítani. A másik pedig az, hogy mögé került egy komoly háttér, a Sportcentrum szerződés nagyon – nagy motivációt adott Istvánnak. Szívből gratulálok neki! És köszönjük a lehetőséget a Nyíregyházi Sportcentrumnak és egész stábnak.

Tarjányi István mellett Csépke Bence élete első nemzetközi versenyén indult és derekasan helyt állt a csoportkörben, ahol az indaii Phogat ellen győzni is tudott.  

  • Bence kettő évvel ezelőtt kezdte a kerekesszékes vívást a nulláról és maximális szorgalommal vágott ebbe bele. Én azt mondom, hogy aki az első versenyén egy győzelmet tud csinálni, az az egy nagyon-nagy dolog, neki is csak gratulálni tudok. – tette hozzá az edző.

Tarjányi Istvánnak és Csépke Bencének ebben az évben még nem fejeződtek be a versenyek. December közepén még vár rájuk az országos bajnokság.