Felsőházban a Nyíregyházi Sportcentrum U/14-es fiú kosárlabda csapata

Felsőházban az U/14-es fiú kosarasaink

A hétvégén Nyíregyházán került megrendezésre az Országos Serdülő Bajnokság „C” csoportjának selejtezője, ahol az első két helyezett kiharcolhatta a felsőházba kerülést.

Rangos ellenfelekkel találkozott a Nyíregyházi Sportcentrum csapata, akik szombaton a SZEDÁK és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiával, vasárnap pedig a Vasas Akadémiával szálltak harcba.

A Boczkó Ádám, Herczku Márton edzőpáros által vezetett csapat 22 pontos sikerrel kezdte a tornát a szegediek ellen, ahol kiemelkedett Krakkó Péter ponterős játékával, Szabó Ákos mezőnymunkájával, Éles Mátyás játékszervezői feladatával és a fiatal Somogyi Zsolt bátor betöréseivel.

  • Sok labdát szereztünk a találkozón, viszont a büntetőkkel hadilábon álltunk az egész mérkőzésen. A második mérkőzésen a Székesfehérváriakkal csatáztunk, ahol egy nagyon szoros egy pontos győzelmet szereztünk. Egy hozzánk hasonló adottságú, erősségű csapattal találkoztunk, akikkel végig fej-fej mellett haladtunk, hol mi, hol ők vezettünk pár ponttal. Az utolsó támadásunkból Kiss Keve szerzett győztes kosarat, ami után már a Fehérvár csapata nem tudott válaszolni, bár meg volt rá a sansza. Fiatalabb kora ellenére kiemelkedően játszott Mónus Gellért. Az utolsó mérkőzésen a bomba erős fővárosiakkal mérkőztünk meg, akik előző két ellenfelünket is több mint száz pontos különbséggel vertek meg, így ezen a találkozón annyit tűztünk ki célul, hogy mi ezen a differencián belül maradjunk. Bár ez sikerült, de azért itt sem kellett túlzottan izgulniuk a fővárosi akadémistáknak a csoport győzelemhez. Elégedettek vagyunk, hogy az ország 10 legjobb csapata közé bejutottunk, de rengeteg munka áll még előttünk!   – nyilatozta Boczkó Ádám.

Eredmények

Nyíregyházi Sportcentrum-SZEDEÁK/A 76-54

Nyíregyházi Sportcentrum-Dávid Kornél KA/A 62-61

Vasa Akadémia/A-Nyíregyházi Sportcentrum 117-28