Szurkoljunk együtt Máténak!

Vacsora után értük utol a Nyíregyházi Sportcentrum olimpikon gyaloglóját, Helebrandt Mátét Szapporóban, akinek magyar idő szerint csütörtökön 22.30 órakor kezdődik az 50 km-es gyalogló száma.

Két éjszakát voltunk Tokióban, majd utána minket gyaloglókat és a maratonistákat átszállítottak a versenyszámunk helyszínére, Szapporóba. A páratartalom itt is nagyon magas, 80-90%-os, így minden edzés sokkal rosszabb, mint Magyarországon. Az 1972-es téli olimpia stadionjában vannak az edzéseink, ahová kora reggel indul a buszunk. Reggel még elviselhetőbb a meleg, így könnyebb egy picit. Sajnos nem tudunk menni sehová, hiszen a szállodánk is el van kordonozva, mindenhol rendőrök vannak, nagyon ügyelnek az egészségügyi előírásokra. – mondta Máté, aki hozzátette, hogy az viszont nagyon jó a verseny szempontjából, hogy reggelenként együtt tud edzeni a versenytársaival, így látja, hogy ki milyen formában van.A nyíregyházi gyaloglónak két kilométeres lesz egy kör (1 km oda, 1 vissza), így az 50 km-es távot 25-ször fogja megtenni. A versenyen az edzője, Pokrovenszki József fogja segíteni.

Minden országnak lesz egy frissítő asztala a versenyen, ahol ott lesz az edzőm. Ő fogja adni a frissítőt és amilyen gyorsan csak lehet, egy-két taktikát is mond majd nekem. – tette hozzá a gyalogló.

Helebrandt Máté számát, az 50 km-es távot is élőben közvetíti az M4 Sport. A Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglójának a családja egy szurkolói helyszínt is szervezett Nyíregyházán, a 100 éves Patika udvarán, ahová várnak mindenkit sok szeretettel!Szurkoljunk együtt a Nyíregyházi Sportcentrum olimpikon gyaloglójának, Helebrandt Máténak