Szerdán indul Helebrandt Máté Tokióba

Londonban és Rióban 20 km-en, Tokióban viszont már 50 kilométeren indul Helebrandt Máté. A Nyíregyházi Sportcentrum olimpikon gyaloglója július 28-án, szerdán repül Tokióba.

Ez a harmadik olimpiám és bár már rutinosnak mondhatom magam, de nagyon izgulok. Közel tíz évvel ezelőtt szereztem először a kvótát az olimpiai indulásomhoz és nem gondoltam volna, hogy tíz múlva újra elmondhatom, hogy újra sikerül és olimpiára utazhatok. Az,hogy ez ismét megvalósulhatott, egy nagyon összetett teammunka. Köszönöm Nyíregyháza város vezetésének, a Nyíregyházi Sportcentrumnak és a szponzoraimnak, hogy eddig is támogattak bíztak bennem, így újra képviselhetem a városomat, az országomat – mondta Helebrandt Máté, akit elutazása előtt a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője, Kőhalmi Richárd és Dr. Mohácsi Máté, élsport igazgató búcsúztatott el.

A nyíregyházi olimpikon számára is egy kicsit más lesz ez a verseny, hiszen nézők nélkül zajlanak a versenyszámok, így az őt elkísérő és mindig mellette lévő családja most csak itthonról tud szurkolni neki. Helebrandt Máténak a japán idő szerint augusztus 6-án, hajnal fél hatkor kezdődik verseny Szapporóban.

Fotó: Trifonov Éva