Kiemelt állami támogatásban részesül a Nyíregyházi Sportcentrum

Évente 300 millió forint állami támogatást kap a Nyíregyházi Sportcentrum a 2021-2026 közötti időszakban – jelentette be ma délelőtti nyíregyházi sajtótájékoztatóján Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármestere, valamint Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az állami támogatást a Sportcentrum a sportszakmai többletfeladatainak finanszírozására, eszközfejlesztésre, versenyeztetésre, tárgyi beruházásokra, valamint infrastruktúra fejlesztése használhatja fel.

A vidéki sportszervezetek támogatási programja keretében hat sportszervezet kapott kiemelt állami támogatást: a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club, a Diósgyőri VTK, a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club, a Dunakeszi Városi Sportegyesület, a Tatabányai Sportklub, valamint a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft.

Az állami támogatást a sportszakmai szempontból kiemelt, utánpótlásnevelési, illetve felnőtt korosztályok felkészítését több sportágban végző vidéki sportszervezetek kapták meg, annak érdekében, hogy kormányzati segítséggel az élsport eredményességét fenntartsák és tovább erősítsék a szabadidő sportok sportolási feltételrendszerét.

Mint azt Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, a Nyíregyházi Sportrcentrumban kiváló szakmai munka folyik évek óta, és ez fontos szempont volt akkor, amikor arról született döntés, hogy a legmagasabb szintű állami támogatásban részesüljön a sportszervezet. A fő cél, hogy továbbra is a 21.század követelményeinek megfelelő színvonalú sportlétesítményekben edzhessenek sportolóink, dolgozhassanak edzőink. Ehhez nyújt segítséget az állami támogatás.