Augusztusban rajtol a kispályás bajnokság – Nyáron ismét lesz strandfoci torna Sóstón

Augusztus 9-én rajtol a Városi Kispályás Bajnokság. Addig több tornát is rendeznek, és az is eldőlt, hogy idén is lesz standfoci bajnokság Sóstón. Az eseményre az ország távolabbi pontjairól is érkeznek együttesek. 

115 csapat várja a Városi Kispályás Bajnokság indulását. Mivel a beoltottak száma meghaladta az 5 millió főt, a szabadtéri sportesemények rendezése is megengedett. Kérdéses volt, hogy júniusban egy rövidített formában nekivágnak-e a tavaszi idénynek, de végül közel negyven együttes az augusztusi indulást javasolta, így eldőlt, hogy augusztus 9-én kezdődik a bajnokság, a hagyományos módon. Folyamatosan jelentkezhetnek csapatok. A rajt előtt, augusztus 7-én ismét megtartják a Vígh István Emléktornát, amolyan főpróbaként. Nyáron több kisebb, minitornára is sor kerül, a tervek szerint ezek között öregfiúk torna is lesz. A Városi Stadionban rövidesen elkezdődik az építkezés, ez azonban nem befolyásolja majd a kispályás meccseket. 

nyiregyhaza.hu

– Építési terület a Városi Stadion centerpályája körüli rész lesz, azaz a kispályákat folyamatosan használhatjuk majd a munkálatok ideje alatt is. A tervek szerint én is visszakerülök majd a pályák mellé, ott lesz kialakítva egy iroda, így a csapatok is könnyen elérnek majd – mondta Dajka László főszervező. 

Jó hír, hogy idén nyáron is lesz strandfoci torna Sóstón. Az elmúlt években rendszeresen megtartották a Fatum Property Kupát, melyre az ország különböző pontjairól érkeztek csapatok. Sokan a nyaralással is egybekötötték mindezt, és a családtagokat is hozták, ami turisztikai szempontból a városnak is jó volt. A strandfoci tornát idén júliusban tartják. 

Dankó László, www.nyiregyhaza.hu