Közösen tisztelegtünk Sitku Ernő emléke előtt

Május 22-én lesz egy éve, hogy barátunk, kollégánk Sitku Ernő, a magyar kosárlabdázás halhatatlanja, 149-szeres magyar válogatott kosárlabdázó, a városi és a megyei sportélet meghatározó alakja tragikus hirtelenséggel elhunyt.


A sportikon emléke előtti tisztelgés jegyében ma délután ünnepélyes keretek között adtuk át a Sitku Ernő Kosárligetet a Bujtosi Városligetben, ezt követően pedig közösen lepleztük le a Sitku Ernő arcmását ábrázoló emlékművet a Continental Aréna melletti parkosított területen.


Az ünnepélyes eseményen Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármestere, Szalay Ferenc az MKOSZ elnöke, Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője valamint Sitku Ernő családja, fia és testvérei vettek részt.


A Sitku Ernőről készült féldombormű Turi Török Tibor szobrászművész alkotása, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni munkáját.
A műalkotással Sitku Ernő emléke előtt tisztelgünk, soha nem feledve emberi nagyságát.


Május 22-én, szombaton a Sitku Ernő Kosárligetben hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Nyíregyházi Sportcentrum és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kosárlabda Szövetség a Sitku Ernő 3×3 Emléktornát.