Hosszú idő után újra döntőben a serdülő kosarasok

Óriási dolgot vitt véghez Boczkó Ádám tanítványaival! A „B” döntőbe kerülésért játszhatott Kiskunfélegyházán a Nyíregyházi Sportcentrum fiú serdülő kosárlabda csapata a hétvégén. Cél, az 1-2. hely megszerzése és ezzel bejutni az ország legjobb 16 csapata közé.

Az Óbudai Kosárlabda Akadémia/A csapatával kezdte a fordulót Nyíregyháza, akik ellen tudatos, taktikus kosárlabdát játszva győzedelmeskedtek. Vezérszerepet vállalt Lekka Benedek az első ötösben és Kiss Péter a második negyedben. A második félidőben Bíró Boldizsár kosaraival és Pásztor Máté hasznos játékával 11 pontos győzelmet aratott a Nyíregyházi Sportcentrum. Pihenő nélkül a Szolnoki KA/A együttese ellen léptek pályára a sportcentrumos fiúk. Az első félidőben még érzékelhető volt a fáradtság a nyíregyházi csapaton, viszont a második félidőre megrázták magukat a Boczkó tanítványok. Mucsi Bulcsú, Takács Milán, Szabados Zétény és a szülinapos Kassai Sándor érett játékával nagy különbségű győzelmet szereztek. Az utolsó megmérettetést a hazai, kiskunfélegyházi együttessel vívták. Krakkó Péter bátor támadójátéka, illetve a fiatal játékosok (Kiss Keve, Csimma Huba, Mester Ákos) hasznos megmozdulásai is kellettek a 7 pontos sikerhez a szoros mérkőzésen. A torna győzteseként jutott a Nyíregyházi Sportcentrum serdülő fiú kosárlabda csapata a hőn áhított „B” döntőbe.

Óbudai Kosárlabda Akadémia/A – Nyíregyházi Sportcentrum 66-77

Nyíregyházi Sportcentrum – Szolnoki KA/A 104-70

Félegyházi TSI – Nyíregyházi Sportcentrum 59-66

A csapat edzője: Boczkó Ádám

A csapat tagjai: Kassai Sándor, Bíró Boldizsár, Kiss Péter, Mucsi Bulcsú, Szabados Zétény, Takács Milán, Pásztor Máté, Krakkó Péter, Mester Ákos, Csimma Huba, Kiss Keve, Lekka Benedek.