Miskolcon találkoztak a serdülő kosarasok

Miskolcon találkoztak a serdülő kosarasok

Az észak-keleti régió négy legjobb csapata találkozott a hétvégén Miskolcon a fiú serdülő kosárlabda bajnokság soros fordulóján. A Nyíregyházi Sportcentrum célja, hogy a két mérkőzésből legalább egyet meg kell nyerni ahhoz, hogy továbbra is az „A” csoportban maradhassanak. Boczkó Ádám tanítványai nagy bizonyítási vággyal készültek a tornára.

Az első mérkőzésen a jóval esélyesebb debreceni együttessel kezdtek. Biztató volt az első félidőben, hogy a két hátvédünk, Kassai Sándor és Bíró Boldizsár az agresszív védekezés ellenére labdabiztosan szervezték a játékot, illetve Pásztor Máté pontjaival tudtuk tartani a lépést a debreceniekkel. A második félidőben elfárad Nyíregyháza és hiába védekezett kiválóan Lekka Benedek és Mucsi Bulcsú, a hajdúságiak jól kihasználva fizikális előnyüket, végig vezetve megnyerték a találkozót.

A második mérkőzésen a MEAFC csapatával játszott Nyíregyháza, nagy kedvvel és koncentrációval kosárlabdáztak végig a mérkőzés folyamán. Kiemelkedően teljesített támadásban Takács Milán, Krakkó Péter, Szabados Zétény és Szabó Ákos. A nagy előny birtokában az utolsó negyedben fiataljaink mutathatták meg magukat, így Papp Nándor, Mester Ákos és Csegény Árpád is szerezhetett egy kis tapasztalatot az idősebbek között.

CivisKK U14/A – Nyíregyházi Sportcentrum 117-49

Kassai Sándor 13, Bíró Boldizsár 10, Pásztor Máté 7, Lekka Benedek 6, Takács Milán 4, Szabados Zétény 4, Mucsi Bulcsú 2, Krakkó Péter 2, Papp Nándor-, Szabó Ákos-, Csegény Árpád-.

Nyíregyházi Sportcentrum – MEAFC-Jezsuita 84-62

Takács Milán 20, Krakkó Péter 14, Szabados Zétény 12, Kassai Sándor 10/6, Pásztor Máté 8, Mucsi Bulcsú 6, Bíró Boldizsár 6, Szabó Ákos 3, Lekka Benedek 3, Papp Nándor 2, Csegény Árpád-, Mester Ákos-.A csapat edzője: Boczkó Ádám