Egy arany négy ezüst

Szép eredményekkel zárták a Nyíregyházi Sportcentrum atlétái a 2020. évi Serdülő és Újonc Atlétikai Országos Bajnokságot Tatabányán a hétvégén. Több győzelemre esélyes atléta a vírusjárvány miatt azonban nem indulhatott.

A három napos atlétikai viadalon a nagy versenyzői létszámból kifolyólag több versenyszámot csoportokra bontva rendeztek meg, így voltak olyan számok, amelyek a sötétedés után is tartottak.

A leányok mezőnyében kiemelkedő eredményt ért el diszkoszvetésben (0,75kg) Balogh Letícia Doroti (36.62), aki súlylökésben is remekelt. Aranyérme mellé még egy ezüstérmet is begyűjtött súlylökésben (11.76). A lányoknál szót kell emelni még a 4×100 méteres váltóról, akik óriási hajrában maradtak le a dobogóról. (4. Kiss Panna, Szkiba Zsanett, Jobbágy Lara, Vasvári Boglárka – 53.44)A fiúk 4×100 méteres váltójában a nyíregyházi atléta fiúk hozták a formájukat és bődületes iramban szerezték meg az ezüstérmet.(Kalán Zétény, Vincze Milán, Kozák Bence, Farkas Zoltán – 46.65).

A fiúknál Lőw Gábor, a nyíregyházi ígéretes magasugró atléta 1.80 méteres ugrásával állhatott fel a dobogó második fokára. Még egy nyíregyházi ezüstérem született a két nap alatt a fiúk diszkoszvetésében Rentkó Máté jóvoltából. (50.96)

A dobogóról épphogy lemaradt fiú diszkoszvetésben (0,75kg) Sutka Dániel (36.44), illetve ötösugrásban Vincze Milán(17.93).További eredmények a www.atletika.hu találhatóak.

Edzők: Bakosiné Senczi Erika, Bakosi Béla,Kerekes László,Cserpák Róbert,Oroszi István, Dorka Zoltán,Kiss László

#nyiregyhazisportcentrum#serdülőújoncatlétika#atlétika

Fotó: Bakosi Béla