Bajnoki címek és ezüstök

A hétvégén, augusztus 8-9-én rendezték meg Budapesten a 125. Atlétika Magyar Bajnokságot. A Nyíregyházi Sportcentrum atlétái három bajnoki címmel és két ezüsttel zárták a kétnapos viadalt.

Már az első délután is avattak nyíregyházi bajnokot, mégpedig az 5000 méteres gyalogló számban, ahol Helebrandt Máté 20:26:41-es idővel nyerte meg a számot. A nyíregyházi gyalogló nagyon örült a bajnoki címnek és keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy legközelebb a csapatbajnokságon indul majd.

Vasárnap délután a súlylökők számával folytatódott a bajnokság.  A nyíregyháziak versenyzőjének, Tóth Balázsnak igen nagy volt a tét. Nem kevesebb,mint 240 krémest kapott volna, ha 18 méter felett dob. Ez állt a fogadásban, amit a súlylökő kötött az edzőjével, Kerekes Lászlóval.  A 18 méter most nem sikerült, de  a bajnoki címet 17.18-cal így is megnyerte  Kerekes László tanítványa.

A női diszkoszvetésben is szurkolhattunk nyíregyházi versenyzőnek Kerekes Dóra személyében, aki 54.17-tel nyerte meg a számát, ezzel pedig a bajnokságot.  A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője legközelebb augusztus 20-án áll a dobókörbe Szombathelyen.

Két nyíregyházi ezüstérem is született a bajnokságon. Bakosi Péter, magasugró 217 centiméteres ugrásával  lett ezüstérmes, Pál Robin pedig hármasugrásban 15.25-tel állhatott fel a dobogó második fokára.

A bajnoki címek és ezüstérmek mellett női súlylökésben szépen szerepelt Tucsa Veronika, aki 12.34-el a hetedik helyen végzett, valamint női hármasugrásban ötödik lett Nyisztor Petra (12.46.)

A Nyíregyházi Sportcentrum atlétái nem pihenhetnek sokat. A következő két hétvégén az utánpótlás bajnokságoké a főszerep. Szeptember elején pedig Székesfehérváron rendezik meg a már hagyományos csapatbajnokság döntőjét.

Edzők: Bakosi Béla, Cserpák Róbert, Kerekes László, Pokrovenszki József, Vas László

Fotó: Nyíregyházi Sportcentrum, www.nyiregyhaza.hu