Egyéni csúcsok a Négy Nemzet Úszóversenyén

Jól szerepeltek a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői a péntektől-vasárnapig tartó Négy Nemzet Úszóversenyén, amelynek a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda Széchy Tamás medencéje adott otthont.

A verseny érdekessége volt, hogy a MUSZ a világon elsőként rendezett nemzetközi úszóversenyt a koronavírus járvány kitörése óta. 

A magyar úszók mellett cseh,lengyel és az osztrák versenyzők legjobbjai vehettek részt a küzdelmekben.  

Már az első napon két nyíregyházi úszóhölgynek, Barna Bianka Dorottyának és Hatházi Dórának szurkolhattunk a délutáni B döntők során. A délután folyamán azonban már az időjárás viszontagságaival is meg kellett birkózniuk a lányoknak.  Barna Bianka abszolút nyerte a “kis” döntőt 100 mellen és továbbfaragta egyéni csúcsút. Hatházi Dóra 100 m pillangón (1:00, 90) hatalmasat hajrázva szintén megnyerte a B döntőt. A szombati nap sem telhetett el anélkül, hogy legalább egy nyíregyházi versenyző ne döntőzzön. Dóri 200 m pillangón reggeli idejét javítva (2:11,36) a délutáni B döntőn elsőként ért célba. 

Az utolsó, harmadik nap tele volt izgalommal. Már a délelőtti előfutamok során bebiztosította a helyét az A döntőbe  a legjobb idővel 50 m mellen Szurovcsják Ivett.  Hatházi Dóri 50 m pillangón és 100 m gyorsúszásban a B döntőbe került.  Az esti A döntőben 50 m mellen is egy nagyon erős mezőny gyűlt össze, így szinte biztos volt,hogy nem adják könnyen a legjobb helyeket. Szurovcsják Ivettnek nem volt könnyű dolga. A nyíregyháziak úszója mindent beleadva rajtolt el és remekül  szelte a métereket. Hatalmas hajrában a negyedik helyet sikerült bebiztosítania magának. Hatházi Dóra másodikként ért célba a B döntőn 50 m pillangón és 100 m gyorson. Mindkét számban javított a reggeli előfutamban úszott idején. 

– Rossz időjárás, jó idők! A hat Nyíregyházi Sportcentrum versenyző igencsak kitett magáért. Egyéni csúcsokat és biztató úszásokat láthattunk a legnagyobbaktól kezdve az utánpótlás korúakig. Barna Bianka Dorottya 100 mellen, Tajthy Milán 400 vegyesen, illetve Hatházi Dóra 100 m pillangón úszott egyéni csúcsa is mutatta, hogy sikerült kijönni a koronavírus miatt létrejött nehéz helyzetből. Szurovcsják Ivett ismét bizonyította, hogy ő a leggyorsabb magyar 50 m mellen. Hatházi Dóra  pedig egy világbajnoktól kapott ki 100 m pillangón 0,1 másodperccel ami minden dicséretet megérdemel.A 3 napos versenyen a magyarok végeztek a pontverseny élén amihez a nyíregyházi eredmények is hozzájárultak. – nyilatkozta Urbin Tamás a Nyíregyházi Sportcentrum úszószakág vezetője. 

A felkészülésben a következő állomás Debrecenben lesz július 31-én,  ahol minden Nyíregyházi Sportcentrumos úszó  a kis delfinektől a felnőttekig részt vesz. A felmérő versenyen a házigazda Debrecen mellett Nyíregyháza, Nyírbátor és Hajdúszoboszló csapatai vesznek  részt.

Eredmények az alábbi linken: https://musz.hu/eredmenyek-negy-nemzet-uszoverseny/?fbclid=IwAR2Q6yZFTkNdMezk-0ibDNoivSJfMsNgsWaS1LncAfh0jdikqatc15KbHAQ

Fotó: www.musz, Urbin Tamás