Tájékoztatás

Tájékoztatás

A Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. és a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja Sportolóit és azok Szüleit, hogy a Kormány 40/2020.(III.11.) Korm. rendelete veszélyhelyzet kihirdetéséről alapján, és a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, az alábbi intézkedéseket hozta, melyek meghozatalánál figyelembevételre kerültek az egyes sportági Szakszövetségek már meghozott döntései.

Edzések:

  • Azok a sportolók, akik vagy akiknek közeli hozzátartozója az elmúlt időszakban külföldön járt, köteles ennek tényét jelezni az edzőnek, és kérjük 14 napig az edzéseket ne látogassa.
  • Kérjük a sportolókat a megfelelő higiéniai szabályok, előírások betartására, különösképpen a kézfertőtlenítésre.
  • Kérjük a szülőket, hogy csak teljesen egészséges gyermeket engedjenek el az edzésekre.

Edzőtáborok, külföldi versenyek:

  • Lemondásra került 2020. április 30-áig minden külföldi edzőtábor és verseny.

Mérkőzések:

  • Röplabda:

Az Magyar Röplabda Szövetség az U13 OMB és az U11 OSZMB további fordulóit felfüggeszti, az U15, U17, U19 és U21 és a felnőtt bajnokság küzdelmei ZÁRT KAPUK mögött folytatódhatnak, Vollé! 2020 – Röpsuli Program tornáit felfüggesztik, az ülőröplabda Magyar Bajnokság szombati tatabányai fordulóját – a Magyar Paralimpiai Bizottság kérésére – a szerdán megjelentekkel ellentétben törölték, a bajnokságot felfüggesztik.

  • Kézilabda:

Az Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által szervezett és felügyelt kézilabda-bajnokságok és a Magyar Kupa kapcsán a Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján az U8-as, U9-es, U10-es, U11-es, U12-es és U13-as korosztályban kiírt Gyermekbajnokság mérkőzései ellenkező tartalmú döntésig elmaradnak. Az U14-es, U15-ös, serdülő, ifjúsági és felnőtt bajnokságok valamennyi bajnoki osztályban rendezendő valamennyi mérkőzését és a Magyar Kupa-, valamint a Liga Kupa-találkozói zárt kapu mellett kerülnek megrendezésre. Az elfogadott utánpótlás-tornák és a Sulikézi Fesztivál törlésre került.

  • Kosárlabda:

A mérkőzések zárt kapuk mögött zajlanak, mely alól kivételt képez az U14 és az annál fiatalabb korosztályú csapatok mérkőzései, amelyekre gyermekenként egy fő szülő érkezhet.

  • Labdarúgás:

A Magyar Labdarúgó Szövetség az összes magyarországi labdarúgó-mérkőzés zártkapus megrendezését rendelte el.

A fenti intézkedések visszavonásig érvényesek!

Az intézkedéseinket folyamatosan frissítjük, az újonnan megjelenő kormányzati rendeletek és a Szakszövetségek határozata alapján.

Társaságainknak a legfontosabb sportolóink, munkatársaink biztonsága és egészségének megőrzése!

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. és a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft.