Még keresik a golflabdát

Dóri és Balázs remek edzéseredményekkel rukkoltak ki.

Nyárból a majdnem télbe érkeztek a minap a Nyíregyházi Sportcentrum nehézatlétái. Kerekes László edző vezetésével az immáron hagyományosnak mondható dél-afrikai edzőtáborozásról érkezett haza Szikszai Róbert diszkoszvető, Tóth Balázs súlyemelő és Kerekes Dóra.

Dóri sportcentrumos, ám az idén a szombathelyi Dobó SE csapatával készül. Ő és társai három hétig dolgoztak ­Potchefstroomban, a Johannesburgtól nem távoli egyetemi városban.

– Én és Robi már negyedszer voltunk, Dóra másodszor, míg Balázs először volt Dél-Afrikában – kezdte a kinti munka értékelését Kerekes László. – Számunkra így már ismertek voltak a körülmények. Remek feltételek között gyakorolhattunk, bár a délutáni harminchat fok körüli meleg azért kemény volt. Szerencsére a sérülések elkerülték a versenyzőket, és a terveknek megfelelő munkát tudták végezni.

Bejött az elképzelés

– Sokan tartottak attól, hogy nem lesz szerencsés az, hogy Dóri a szombathelyiekkel készül. Nos, erre rácáfolt, ­hiszen más, ha te vagy a húzóerő, vagy téged húznak. A kemény munka eredményeként egyéni csúcsai fölött teljesített. Hasonlót ­produkált Balázs, aki először volt velünk Dél-Afrikában, nem is kerülte el a hagyományos avatást. Számára hamarosan jön a megmérettetés, hiszen jövő szombaton indul a fedett pályás országos bajnokságon.

– A kemény edzések melletti kevés szabadidőbe belefért egy szafarizás, illetve egy golfozás. Nekem sikerült úgy megütni a labdát, hogy talán még mindig keresik… Bízom benne, hogy a kinti munka majd megmutatkozik az idei eredményekben – fűzte még hozzá Kerekes László.

ML, www.szon.hu