Érem Nizzából – a nyíregyházi úszók számára a fő cél a hazai rendezésű Európa-bajnokság

Jól szerepeltek a Nyíregyházi Sportcentrum úszói a Nizzában rendezett Golden Tour sorozat első állomásán. Szurovcsják Ivett és Hatházi Dóra is döntőbe került, utóbbi érmet is szerzett a rangos mezőnyben. 

Hosszú Katinka, Szilágyi Liliána, Békési Eszter. Csak néhány név a magyar versenyzők közül, akik rajthoz álltak Franciaországban a Golden Tour sorozat első állomásán. És ott volt a két nyíregyházi úszó, Szurovcsják Ivett és Hatházi Dóra is. Előbbi három számban is döntőbe került, pedig kőkemény edzések után érkeztek a sportolók Nizzába, azaz a versenyt is tréningként fogták fel.  

– Edzésből érkeztünk, pihenő nélkül, így számunkra is meglepetés volt kicsit, hogy ilyen jó időket úsztunk. Az országos bajnokságon már versenyeztem együtt nagy sztárokkal, most a világ több részéről voltak itt komoly úszók – mondta Szurovcsják Ivett.

Hatházi Dóra több számban is döntőt úszott a juniorok között, a felnőtteknél pedig 200 pillangón „A” döntős volt, és egyéni csúcsát jelentősen megjavítva harmadikként ért célba. 

– Eredetileg úgy tudtuk, hogy a junior számoknál is osztanak majd érmeket, de kiderült, hogy csak a felnőtt versenyben jutalmazzák a legjobbakat. A 200 pillangó során próbáltam tapadni Szilágyi Liliánára, nem éreztem azt, hogy nagyon gyors lennék, így nagyon örültem, amikor megláttam, hogy harmadik lettem, új egyéni csúccsal – mesélte Hatházi Dóra.

A két úszó formája több mint biztató. Március végén az országos bajnokság lesz számukra a következő nagy verseny, a szakvezetés pedig abban bízik, hogy a két sportoló kvalifikálja magát a budapesti rendezésű Európa-bajnokságra. 

– A fő vél az EB részvétel, és mindkét versenyzőnk esélyes arra, hogy ott legyen a kontinenstornán. Sőt, még az olimpiáról sem mondtuk le, érzek annyi erőt a lányokban, hogy meglepetést okozhatunk – mondta Urbin Tamás szakágvezető.  

Az országos bajnokságot már az olimpiai lebonyolítás jegyében rendezik, azaz délelőtt lesznek a döntők, és délután az előfutamok. A nyíregyházi úszók a tavalyi időeredményekhez képest másodperceket javultak. Az OB előtt még egy edzőtábor vár a sportolókra.

D.L., www.nyiregyhaza.hu