Dóra vasi klub vendége

A Sportcentrum diszkoszvetője szeptemberig a Dobó SE edzéseit látogatja.

Hazai léptékkel hosszú utazás (közel félezer kilométer) várt az esztendő első napján Kerekes Dórára. Összepakolt, és Szombathely felé vette az irányt, az év nagy részében a vasi városban fog edzeni és élni. Klubváltásról szó sincs, a válogatott diszkoszvető továbbra is a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője.

Az viszont mindenképpen elismerést jelent, hogy a nagy hírű Szombathelyi Dobó SE vezetői, edzői és a Dobópápa, Németh Pál fiai meghívták Dórát a közös munkára.

Hamarosan irány Dél-Afrika

– Németh Zsolt mesteredző már többször felajánlotta a segítségét – kezdte az utazás okát firtató kérdésünkre Kerekes Dóra. – Most úgy gondoltam, hogy élek ezzel, kipróbálom. Azért is, mert otthon az atlétikai centrum építése miatt most a Wesselényi-iskolában lehet edzeni. Nekem a munka mellett kellett tréningeznem, és most az otthoni feltételek miatt ez nem volt ideális.

Természetesen beszéltem erről édesapámmal, aki nem zárkózott el az ötlettől, rám bízta a döntést. Ebben nagy szerepe volt annak is, hogy a Szombathelyi Dobó SE igencsak jegyzett. Végül igent mondtam, remélem, be is fog jönni.

Nem kis döntés volt, főként abból a szempontból, hogy Dóra már dolgozik, és szeptemberig fizetés nélküli szabadságon lesz. Olyan, mintha több hónapos edzőtáborban lenne, hiszen csak az ­edzésekre kell összpontosítania.

– Napi két edzés van, szerdán és szombaton egy, ugyanúgy, mint otthon – folytatta Dóra. – Itt több és másféle az edzésmunka, ami kicsit új, de nagyon tetszik.

A tervek szerint havonta egy hétvégén utazok majd haza, mert azért messze van Nyíregyháza. Ám a hónap végén együtt leszek apával, hiszen én is megyek a szombathelyiekkel a dél-afrikai edzőtáborba, ahová apa, Szikszai Robi és Tóth Balázs is utazik. Onnan néhány napra hazautazok, majd visszatérek Szombathelyre.

Tavaly Dóra sok versenyen állhatott a dobogóra. Július végén az országos bajnokságon ezüstérmet szerzett, augusztusban pedig ott volt Chengduban a rendvédelmi szervek világbajnokságán. A kínai találkozón a magyar atlétikai csapatban ketten szerepeltek, Dóra a diszkoszvetésben az első helyen végzett.

Párizsba dobná magát

Az idei szezon csúcsát a tokiói olimpia jelenti. Persze előtte és utána is lesznek még világversenyek, mint például atlétikában a kontinensbajnokság.
– Az Európa-bajnokság augusztus végén lesz Párizsban, oda kijutni az idei fő cél. Igaz, tagja vagyok az olimpiai B keretnek, ám Tokióba magas a szint, 63,50 méter. Igaz, szerintem sokan nem fogják megdobni, így minden bizonnyal fel fogják tölteni a mezőnyt.

A tavalyi végére is 61,20 volt a szint, végül 59 méter is elég volt. Az egyéni csúcsom 55,40, az Eb-szint 56 méter, tehát egy jó másfél méter kellene. Bízom benne, hogy összejöhet – így Dóra.

ML,www.szon.hu