Vegyes eredmények az atlétáknál – az olimpia szint teljesítése a cél 2020-ban

Mozgalmas év van a Nyíregyházi Sportcentrum ugróatlétái mögött. Bakosi Péter sérüléssel bajlódott, de továbbra is az a célja, hogy kiharcolja az olimpiai részvétel jogát. Erre több kvalifikációs versenyen van még lehetősége. 

Bakosi Péter remekül kezdte az elmúlt évet. Fedettpályán jó formában versenyzett, a fő célja pedig az volt, hogy teljesítse az olimpiai szintet. Az Európai Játékokon szakadó esőben kellett ugrania, és győzött, az EB-n viszont már sérülten állt rajthoz. Bakosi Péter a sport mellett egyetemi tanulmányait is végezte, ez nem könnyítette meg a felkészülését.

Nyisztor Petra fedettpályán bajnoki címet szerzett, megjavította egyéni csúcsát. A szezon második felében viszont egy sérülés hátráltatta. Két tehetséges ugró viszont befejezte sportpályafutását, Leveleki Bence és Varga Péter is a jövőben tanulmányaira koncentrál. A 2020-as év fontos lesz a sportolók számára, mivel olimpiai esztendő, és a Sportcentrumból több atlétának is van esélye, hogy kijusson Tokióba. Helebrandt Máté gyalogló a világranglista pozíciója alapján indult 50 km-en, de ezt márciusban a dudincei versenyen szeretné megerősíteni. Szikszai Róbert diszkoszvető számára sem elérhetetlen az olimpia, ő tavasszal harcolhatja ki az indulási jogot. 

D.L., nyiregyhazisc.hu