Országos bajnok lett Szurovcsják Ivett, legyőzte Hosszú Katinkát és Jakabos Zsuzsannát
Országos bajnok lett Szurovcsják Ivett, legyőzte Hosszú Katinkát és Jakabos Zsuzsannát

Virágcsokorral és ajándékcsomaggal köszöntötték a Rövidpályás Országos Úszó Bajnokságról érkezett, Szurovcsják Ivett és Hatházi Dóra úszókat.

A lányok a legjobb formájukat hozták ezen a versenyen. Urbin Tamás szakágvezető összegzésében elmondta, 23 évet kellett várni erre a győzelemre, hiszen az utolsó felnőtt bajnoki címet 1996-ban az a Kovács Rita szerezte meg, aki szeptembertől már edzőként segíti a csapat munkáját. Urbin Tamás kiemelte, a lányok az eddigi legjobb rövidpályás szereplésüket tudhatják a hátuk mögött.

Gratulálok a lányoknak. Dóri 16 évesen két számban is döntőt úszott, illetve egy váltós döntőt. 6-ik lett 100 és 200 pillangón.  Ivettnek a negyedik helye az nagyon jó eredmény volt, ugyanis nagyon szoros versenyen vettek részt. De azért reménykedtünk az 50-ben, de ez az eredmény minden elképzelésünket felülszárnyalta, hogy 50 mellen országos bajnok tudott lenni. 

Szombaton 50 méter mellen diadalmaskodott Szurovcsják Ivett. A nyíregyházi úszó legyőzte Hosszú Katinkát és Jakabos Zsuzsannát is. 30.96-os idővel ő lett a leggyorsabb a kaposvári Rövidpályás Országos Úszó Bajnokságon. Ezzel a győzelemmel megszerezte az első felnőtt bajnoki érmét, amiről nem gondolta volna, hogy éppen rövidpályán tudja majd teljesíteni.

Szurovcsják Ivett, Nyíregyházi Sportcentrum úszója elmondta:

Ez egy rövidpályás bajnokság volt és ez nekem egy kicsit nehezebben megy, mert hosszúpályán jobban érzem magam. Mindenképpen szerettem volna érmet hozni. 100 mellen kezdünk szerdán, De az nem sikerült olyan jól. Egy 4. helyet szereztem, ott egy kicsit el voltam keseredve, de ez az 50 már kárpótolt, és nagyon örültem, hogy nyerni tudtam.

Ivett a hajrá pillanatait is megpróbálta feleleveníteni.

Fogalmam nincs és megmondom őszintén nem is emlékszem rá, hogy mi történt ott. Kérdeztem is Tamás bá-t és a többieket is, hogy minden klappolt-e, mert tényleg nem emlékszem arra sem, hogy a forduló és benyúlás jól sikerült-e. De ezek szerint jól sikerült.

A két lány mellett két fiú is képviselte a nyíregyházi csapatot. Dóbus István és Lengyel Áron, akik váltóban is nagyon jól szerepeltek. Urbin Tamás szakágvezető elmondta, a 400×100-as mix vegyesváltó is egyre erősebb. Tavasszal a Magyar Bajnokságon is ebben a számban tudtak döntőt úszni. A csapatnak az eddigi legjobb rövidpályás szereplése volt a hétvégi.

Bakai Judit, www.nyiregyhaza.hu