VB-re utazhat a Móricz
VB-re utazhat a Móricz
Világbajnokságra utazhat a Móricz Zsigmond Iskola leány röplabda együttese. A nyíregyházi csapat megnyerte a diákolimpiát, így ők képviselhetik Magyarországot a horvátországi VB-n…
VB-re utazhat a Móricz – kijutott a világbajnokságra a leány röplabda együttes.
Világbajnokságra utazhat a Móricz Zsigmond Iskola leány röplabda együttese. A nyíregyházi csapat megnyerte a diákolimpiát, így ők képviselhetik Magyarországot a horvátországi VB-n.
 A Móricz Zsigmond Általános Iskola évek óta híres arról, hogy olyan röplabdásokat nevel, akik később az élvonalban is szerepet kapnak. A Fatum Nyíregyháza jelenlegi keretéből Tóth Fruzsina, Tóth Dalma és Szabó Lili is intézmény csapatában röplabdázott, és rendszeresen jól szerepel az együttes a diákolimpiákon is. A legutóbbi döntőben győzött a nyíregyházi gárda, ez pedig azt jelentette, hogy képviselhetik Magyarországot a világbajnokságon.
– Mi fogjuk képviselni Magyarországot, Nyíregyházát, a Sportcentrumot, hiszen a gyerekek többsége a Sportcentrum játékosa is. Büszkék vagyunk erre, szeretnénk ott lenni a világbajnokságon és ott méltón szerepelni – mondta Moravszki Gyuláné edző Móricz Zsigmond Iskola
A VB-t a horvátországi Porecben rendezik 2019. tavaszán. A csapat most az utazáshoz szükséges anyagi háttér megteremtésén dolgozik. Idén is megrendezik a Móricz Kupa nemzetközi felkészülési tornát ősszel, és minden eddiginél rangosabb mezőny érkezik a határon túlról is. A mérkőzéseket három helyszínen rendezik majd, a Móricz pedig bízik abban, hogy itthon tartja a serleget.
Forrás:nyiregyhaza.hu