Bajnoki rajt
Bajnoki rajt
Hazai pályán kezdte a bajnokságot a Fatum Nyíregyháza női röplabda együttese. A csapat a Jászberényt fogadta, és az már az első játszma elején kiderült, hogy jó játékosokat szerződtetett a nyírségi klub. A kanadai Danielle Brisebois és Jazmin White…
Bajnoki rajt – magabiztos győzelemmel kezdett a Fatum Nyíregyháza. Bemutatkoztak az új játékosok a női röplabda együttesben.
Hazai pályán kezdte a bajnokságot a Fatum Nyíregyháza női röplabda együttese. A csapat a Jászberényt fogadta, és az már az első játszma elején kiderült, hogy jó játékosokat szerződtetett a nyírségi klub. A kanadai Danielle Brisebois és Jazmin White, valamint a szerb Olivera Medic is ponterősen mutatkozott be. Főként a blokkoknál volt nagy a különbség, és bár 6-5-ig szoros volt az állás, pár perccel később már hat ponttal vezettek a mieink. Sanja Kalicanin remekül blokkolt, Inneh-Varga Eliza pedig pontosan ütött, így 25-16-ra nyerte az első játékrészt a Fatum Nyíregyháza.
Az első szett után kis ünnepségre került sor, visszavonultatták Erdősné Balogh Erika 4-es számú mezét. A legendás, ötszörös bajnok röplabdást Dr. Kovács Ferenc a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, és Kósa Árpád elnökségi tag is köszöntötte.
Talán az ünnepi hangulat zavarta meg kicsit a nyíregyházi játékosokat, mert 0-3-al kezdődött a második szett, de gyorsan fordított a Fatum, és 14-8-nál már Deme Gábornak, a Jászberény mesterének kellett időt kérnie. Nem használt, Inneh-Varga Elizát nem tudták tartani, Olivera Medic pedig több ászt is nyitott, így 25-14 lett a vége.
A harmadik felvonás is hazai pontokkal indult, és bár 5-1 után kicsit felzárkózott a Jászberény, 12-6-nál már ismét nagy volt a hátrányuk. A játszma végén Ancsin Kitti is bemutatkozhatott a Nyíregyházában, és a saját nevelésű Szabó Lili is pályára lépett. Végül simán nyerte a játékrészt és ezzel együtt a nyitómérkőzést a Fatum Nyíregyháza.
Fatum Nyíregyháza – Jászberény 3-0 (16, 14, 12)
Nyíregyháza: Brisebois 5, Inneh-Varga 14, Medic 10, White 6, Kalicanin 9, G. Francesco 1
Csere: Tóth F. (liberó), Matic 5, Szabó, Ancsin
Hollósy László vezetőedző: – Tudtuk, hogy a jó rajt fontos, ez sikerült, örülök a magabiztos győzelemnek, de ettől kezdve már a következő találkozóra koncentrálunk.
Forrás:nyiregyhaza.hu