Ezüstérmes a Fatum-Nyíregyháza
Ezüstérmes a Fatum-Nyíregyháza
Negyedszer találkozott egymással a női röplabda bajnokság döntőjében a Fatum Nyíregyháza és a Békéscsaba. Mivel a vendégek 2-1-re vezettek összesítésben, így a mieink az egyenlítésért szálltak harcba…
Bajnok a Békéscsaba – a kupagyőzelem után ezüstérmes a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda bajnokságban a címvédő nyerte a párharcot.
Negyedszer találkozott egymással a női röplabda bajnokság döntőjében a Fatum Nyíregyháza és a Békéscsaba. Mivel a vendégek 2-1-re vezettek összesítésben, így a mieink az egyenlítésért szálltak harcba. A hölgyeknek a helyszínen szurkolt a Nyíregyháza Spartacus labdarúgó csapata is.
Vendég pontokkal indult a mérkőzés, 1-5-nél időt kellett kérnie Hollósy Lászlónak. Center poszton volt erős a BRSE, Dobi és Bodnár is többször volt eredményes. Sokat javult a Fatum blokkmunkája, Genesis Francesco két ásza után 8-9-nél a vendégek mestere kért időt. Egy hatalmas labdamenetet követően a csabaiak szereztek pontot, majd ismét nőtt a különbség, 8-13. Nagy hajrába kezdett a Nyíregyháza, sikerült felzárkózni, így 18-19-nél egyenlítési lehetőséghez jutottak a mieink, majd 20-20-nál utolérte a BRSE-t Fatum. A meccs legszebb labdamenete után – bravúros mentéseket követően – Kalotai húzta le a labdát, 21-21, majd Fresco támadott jól kétszer is. Szettlabdához jutottak a vendégek és az elsőt értékesítették, így nyerték a játszmát.
A második felvonás nyíregyházi vezetéssel indult, de 4-4-nél egyenlített a Békéscsaba, majd átvette a vezetést is, de Francesco megnyert egy légi csatát, így újból egyenlő volt az állás. 7-7 után megléptek a vendégek három ponttal, de Valdez szépített. 11-13-nál újabb jó hazai támadás és BRSE időkérés következett mely után nem sikerült egyenlíteni. Izgalmasan alakult a játszma, mindkét csapat játékán látszott, hogy ez döntő lehet. Sok volt a rossz nyitás a mieinknél, Fernandez pontjaival így is tartotta a lépést ellenfelével a Nyíregyháza, 16-16-nál pedig Matic egyenlített! Sőt, Kalotai blokkja után már a Fatum vezetett! 21-21-nél újból döntetlen, majd csabai vezetés, nyírségi egyenlítés következett. 24-23-nál szettlabdája volt a címvédőnek és egy jó blokkal értékesítették is, nyerte a második szettet is óriási küzdelemben a vendég gárda.
A harmadik szett nem indult jól nyíregyházi szempontból, érezhető volt a csalódottság a mieink játékán, ezt kihasználva pedig öt ponttal meglépett a Békéscsaba. Nem adta fel a hazai gárda, Matic vezérletével négy pontot szerzett zsinórban a Fatum és remek játékkal 7-9 lett az állás. Ivanovic hűtötte le a kedélyeket, és tartotta előnyét a BRSE. Mindent megtett a Fatum, de magabiztosan menetelt az aranyérem felé a címvédő mely végül megnyerte a találkozót és a bajnokságot.
A Fatum Nyíregyháza a kupagyőzelem után a bajnokságban ezüstérmet szerzett. Soha rosszabb szezont!
Fatum Nyíregyháza – Linamar BRSE 0-3 ( -21, -23, – 14 )
Nyíregyháza: Valdez, G. Francesco, Matic, Fernandez, Kalotai, Kalicanin
Vezetőedző: Hollósy László
Csere: Tóth F.(liberó), Villám, Kotormán, Rutarová
A párharc végeredménye 3-1 a Békéscsaba javára.
Forrás:nyiregyhaza.hu