Pénteken nyit a jégpálya!
Pénteken nyit a jégpálya!
Már az utolsó simításokat végzik a városi jégpályánál. Az oldalsó plexilapokat tisztították szerda délelőtt, a jégfelületre pedig már felfestették a pálya vonalazását. A piros és kék csíkokra még kerül egy réteg víz…
Pénteken nyit a jégpálya! 16 órától lehet korcsolyázni, este pedig jégdiszkó is lesz!
A közel félmilliárd forintos beruházás hiánypótló: a versenysport edzései mellett testnevelés órákat is tartanak majd a létesítményben, a jégpályát természetesen a nagyközönség is használhatja majd.
Már az utolsó simításokat végzik a városi jégpályánál. Az oldalsó plexilapokat tisztították szerda délelőtt, a jégfelületre pedig már felfestették a pálya vonalazását. A piros és kék csíkokra még kerül egy réteg víz, ami majd megfagy. Ahogy mondják: tovább hízlalják a jeget, hogy a pénteki átadóra tökéletes legyen a felület. A pálya mellett már kialakították a jégkorongmérkőzésekhez a csere- és büntetőpadokat, valamint a zsűri fülkéjét is – mutatta Szabó Lajosné, a Szabolcsi Jégsport Egyesület elnöke. Hozzátette:
„Egy közel félmilliárd forintos beruházásról van szó. Egyértelművé kell tennünk, hogy a létesítmény nem zárt, hanem tetőszerkezettel rendelkezik. A nemzetközi szabványoknak is megfelel a pályarendszer: 60×30 méteres, 1800 m2 jégfelülettel. Egy egy hónapos tesztüzem mód lesz a pályánál. Szeretnénk mi is megismerni, hiszen itt, ezen a helyen még jégpálya nem üzemelt, tehát a tulajdonságaival nekünk is meg kell ismerkedni. A későbbiekben, tehát a következő szezonra már lesz lelátó is, valamint tervezzük egy vadonatúj jégfelújító gép megvásárlását.”
Így a következő szezontól, azaz novembertől még teljesebb lesz az élmény a jégpályán, kényelmesen lehet majd szurkolni a mérkőzéseken. De addig még bőven lesz alkalom kipróbálni a város új sportlétesítményét, hiszen március 2-án, pénteken 13 órakor adják át, ünnepélyes keretek között. A nagyközönség már aznap, 16 órától 18 óráig korcsolyázhat, majd 19 órától jégdiszkót szerveznek. A beruházás TAO-s forrás segítségével valósul meg. Hiánypótló fejlesztés ez; a jégkorongozó gyerekeknek és szüleiknek is óriási segítség az új jégpálya. Korábban Debrecenben tudtak edzeni, valamint a téli szezonban, a Continental Aréna mellett felállított ideiglenes jégpályán. De március 4-én, vasárnap már U12-es, 3 csapatos torna is lesz az új városi jégpályán; a mérkőzést bárki megtekintheti. A jégpályán hétköznaponként edzéseket is tartanak, így a nagyközönség este 7-től fél 9-ig korcsolyázhat majd. Hétvégén pedig – amikor nincsenek mérkőzések – a lakosok délelőtt fél 10-től este 9-ig korcsolyázhatnak majd a pályán.
Forrás:nyiregyhaza.hu