Gubóék magabiztosan hozták a kötelezőt
Gubóék magabiztosan hozták a kötelezőt
A tabella második helyén álló nyíregyháziak számára kötelező volt a győzelem, a játékosok pedig teljesítették az elvárást. Az első negyedórában még tartották magukat a mezőkövesdi fiatalok, után azonban beindult a a hazai henger. A sikere alapját a remek védekezés adta meg, a kövesdiek a vártnak megfelelően hosszan támadtak, sok mozgással.
Így kell érvényesíteni a papírformát. Szombaton este a sereghajtó mezőkövesdiek látogattak a bujtosi csarnokba a másodosztályú férfi kézilabda bajnokságban.
A tabella második helyén álló nyíregyháziak számára kötelező volt a győzelem, a játékosok pedig teljesítették az elvárást. Az első negyedórában még tartották magukat a mezőkövesdi fiatalok, után azonban beindult a a hazai henger. A sikere alapját a remek védekezés adta meg, a kövesdiek a vártnak megfelelően hosszan támadtak, sok mozgással. Mivel az átlövőjáték nem az erősségük, betörésekkel, a beállós megjátszásával próbálkoztak. Kevés sikerrel, mert a nyíregyházi hatos jól zárt, a megszerzett labdákból pedig gyors gólokat lőttek a hazaiak. Ennek köszönhetően már az első játékrészben eldőlt minden. Szünet után valamennyi hazai játékos pályára lépett, kivéve a gyengélkedő Kaplonyi Zoltánt és Braun Brúnót. A fiatal Illés Tamás élt is a lehetőséggel és három gólt szerzett.
A hazaiak magabiztosan amolyan örömjátékot bemutatva simán hozták a kötelezőt és nagy különbségű győzelemmel örvendeztették meg a névnapjukat ünneplő Zoltánokat, azaz Kaplonyit és Pánczélt.
Nyíregyházi KC-Mezőkövesd U23 45-27 (24-12)
Bujtosi csarnok, 300 néző, v.: Asztalos, Bárkányi.
Nyíregyházi KC: Nagy L. – Nagy Cs. 4, Pánczél 6, Kleis 5, Tumidalsky, Kleis 5, Gubó 9, Tóth 5. Csere: Boczák (kapus), Kozma, Illés 3, Bécsi 3, Varga L. 4/1, Kurbely 3, Balda 3. Szakmai igazgató: Varga Zsolt. Kiállítások: 6, illetve 4 perc. Hétméteresek: 3/1, illetve 1/0.
Forrás: szon.hu