Ilyen, ha betartják a taktikát
Ilyen, ha betartják a taktikát
Ez volt az a meccs, amellyel minden rendben volt, csak a győzelem maradt el. A Marso-NYKK tisztesnek mondható, 69–61-es vereséget szenvedett Kecskeméten, holott nélkülözte legponterősebb játékosát, a sérült Nermin Hujdurovicot valamint az ugyancsak palánk alatti posztokon bevethető Lajsz Gergelyt.
A második negyed végén és a harmadik elején tapasztalt rossz periódus okozta a Marso-NYKK vereségét.
Ez volt az a meccs, amellyel minden rendben volt, csak a győzelem maradt el. A Marso-NYKK tisztesnek mondható, 69–61-es vereséget szenvedett Kecskeméten, holott nélkülözte legponterősebb játékosát, a sérült Nermin Hujdurovicot valamint az ugyancsak palánk alatti posztokon bevethető Lajsz Gergelyt. Vagyis a nyíregyházi élvonalbeli férficsapat éppen azokban a pozíciókban volt „lyukas”, amelyekben a már biztos felsőházi KTE a legerősebb.
– Számítottunk a Kecskemét nagy magassági fölényére, és arra is, hogy ez leginkább a lepattanózásban érvényesül majd – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Ezt azonban ellensúlyozni tudtuk, elsősorban azért, mert végre a megbeszélt taktika szerint játszott a csapat. Védekezésben olyan dolgokat is meg tudtunk valósítani, amiről álmodni sem nagyon mertem. A szoros vereségért és a majdnem győzelemért sem jár pluszpont, és összességében azért vesztettünk, mert az első félidő végét és a második elejét elszúrtuk.
Forrás: szon.hu