A hőség elől kellett menekülniük
A hőség elől kellett menekülniük
Mi irigyelnivaló van abban, ha az ember a tél kellős közepén a sáros és latyakos edzőpályák vagy éppen a fűtetlen edzőtermek helyett a 35-36 fokos Dél-Afrikában edzőtáborozik? Hát azért, nagyon is sok!
Az utazás izgalmas volt, de Dél-Afrikában nyugodt körülmények között készültek diszkoszvetőink.
Mi irigyelnivaló van abban, ha az ember a tél kellős közepén a sáros és latyakos edzőpályák vagy éppen a fűtetlen edzőtermek helyett a 35-36 fokos Dél-Afrikában edzőtáborozik? Hát azért, nagyon is sok! Az elvégzett munkát persze nem sajnáljuk a január 25. és február 11. között Potchefstroomban tartózkodó nyíregyházi küldöttségtől (amely szerves részét alkotta a népes magyar dobószakágnak), de azt nagyon is, hogy nem a hideg és a szél, hanem a verőfényes napsütés elől kellett menekülniük.
Kerekes László edző és a diszkoszvetők közül Szikszai Róbert harmadszor járt a – nem mellesleg – 1800 méteres magaslaton elterülő edzőtáborban, Káplár Jánosnak sem volt újdonság a táj, hiszen ő másodszor tette be oda a lábát, Kerekes Dórának viszont most először adódott meg a lehetőség. Ha azt vesszük, hogy amikor a klubtársak debütáltak Dél-Afrikában, akkor Szikszai 2013-ban junior Európa-bajnokságot nyert, Káplár pedig tavaly nyolc métert javított az egyéni csúcsán, akkor Dóri is sokat remélhet a 2015-ös esztendőtől.
– Valóban nem akármilyen lehetőséghez jutottam és tényleg kiváló körülmények között készülhettem, a hangulat is végig nagyszerű volt – mondta a kinti élményeiről Kerekes Dóra, aki ismerősök közé csöppent, hiszen a honi dobószakág elitje mellett a többpróbázókkal és futókkal is találkozhatott, no meg olyan világsztárokkal, mint az észt olimpiai bajnok diszkoszvető Gert Kanter és a finn világbajnok gerelyhajító, Tero Pitkämäki.
Forrás: szon.hu