Nem középszerű bajnoki
Nem középszerű bajnoki
Most, hogy hat forduló maradt hátra a férfibajnokság alapszakaszából, nem árt átismételni a versenykiírást. Az alapszakasz végeztével háromfelé szakad a mezőny, az 1–4. helyezetthez csatlakozik a Szolnok, az 5–9. és a 10–13. pozícióban zárók alkotnak majd külön csoportot.
Szegeden még életben tarthatja a középházba jutás reményét a Marso-NYKK.
Most, hogy hat forduló maradt hátra a férfibajnokság alapszakaszából, nem árt átismételni a versenykiírást. Az alapszakasz végeztével háromfelé szakad a mezőny, az 1–4. helyezetthez csatlakozik a Szolnok, az 5–9. és a 10–13. pozícióban zárók alkotnak majd külön csoportot. Felül a rájátszás előtti minél jobb pozíció a tét, középről három csapat még csatlakozik a felsőházi rájátszás mezőnyéhez, míg az alsóházban a kiesés elkerülése lesz a tét.
A Marso-NYKK jelenleg a tizedik helyen áll, ami alsóházat érne a folytatásban. Az eggyel több meccset játszó Körmend egy győzelemmel előzi meg a nyíregyháziakat, a hetedik-nyolcadik helyen álló Alba Fehérvár és Szeged két-két sikerrel áll jobban. És mivel a szerdai fordulóban az NYKK az SZTE-Szedeák vendége lesz, a mérkőzés arról is szólhat, hogy marad-e esély a középházat jelentő pozíciók megszerzésére.
– Egyértelműen ez a mérkőzés tétje, úgy gondolom, ezt kellően tudatosítottam is a játékosaimban – mondta Sitku Ernő, a nyíregyházi csapat vezetőedzője. – Közvetlen riválissal játszunk, hogy idegenben, az nem növeli az esélyeinket, ám ha a biztos bentmaradást érő és a rájátszás elérését is esélyként kínáló középmezőnyhöz akarunk tartozni, akkor ilyen körülmények között is meg kell nyernünk a szerdai bajnokit.
Forrás: szon.hu