Így vagy úgy, de kötelező
Így vagy úgy, de kötelező
Sokat tehet azért a Marso-NYKK, hogy lerázza magáról egyik legfőbb alsóházi riválisát, a MAFC-ot. Ehhez nem kell mást tennie, mint csütörtökön (kezdés 18 órakor) hazai pályán legyőznie a nagymúltú, ám az élvonalban ezúttal újonc fővárosi csapatot.
A MAFC elleni meccsen tovább javíthatja pozícióját a Marso-NYKK élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata.
Sokat tehet azért a Marso-NYKK, hogy lerázza magáról egyik legfőbb alsóházi riválisát, a MAFC-ot. Ehhez nem kell mást tennie, mint csütörtökön (kezdés 18 órakor) hazai pályán legyőznie a nagymúltú, ám az élvonalban ezúttal újonc fővárosi csapatot. A nyíregyháziak novemberben hosszabbítást követően szenvedtek kétpontos vereséget (82–80) a műegyetemisták otthonában, a riválisnak az volt az első bajnokságbeli sikere, ami után az NYKK alaposan megtorpant.
– Az a vereség még több hónap távlatából is fáj, de kellett ahhoz, hogy ráébredjünk, a jó kezdés ellenére valami mégsem működik jól a csapatban – emlékezett a történtekre Sitku Ernő. – A szükséges változtatásokat megtettük, úgy gondolom, a mostani csapatunk már eredményesebb lehet, és ezt a Kaposvár ellen is igazoltuk. Ki lehet jelenteni, hogy kötelező számunkra a győzelem, mert ha abban gondolkodunk, hogy a középszakaszban a középmezőnyhöz tartozzunk, akkor szükség van még néhány sikerre, ha pedig marad az alsóház, a biztos bentmaradás reményében illene jól eltávolodnunk a közvetlen riválisoktól, így a MAFC-tól is.
Forrás: szon.hu