Ezüstérmes a Nyírsuli a Móricz Kupán
Ezüstérmes a Nyírsuli a Móricz Kupán
21. alkalommal rendezték meg Nyíregyházán a Móricz Kupa nemzetközi leány röplabda tornát. A házigazda iskola csapata zsinórban háromszor győzött korábban, most pedig bemes játékosokkal kiegészülve Nyírsuli néven egy közös gárda indult harcba a negyedik sikerért.
A döntőbe jutott a 21. Móricz Kupán a Nyírsuli leány röplabda csapata, de ott nem bírt szlovák ellenfelével.
21. alkalommal rendezték meg Nyíregyházán a Móricz Kupa nemzetközi leány röplabda tornát. A házigazda iskola csapata zsinórban háromszor győzött korábban, most pedig bemes játékosokkal kiegészülve Nyírsuli néven egy közös gárda indult harcba a negyedik sikerért. Szépen is menetelt az erős mezőnyben a Moravszki házaspár együttese, és meg sem állt a fináléig. Itt azonban a nagyon dinamikusan játszó, főként nyitásban és mezőnyjátékban erős szlovák Stropkov két játszmában legyőzte őket, így ezúttal ezüstérem került a nyíregyházi lányok nyakába.
A torna végeredménye:
1. Stropkov (szlovák)
2. Nyírsuli
3. Vasas
A Nyírsuliból több játékos is serleget vehetett át. Molnár Petra bekerült az All Star csapatba, a legjobb előkészítőnek Schwegler Stefániát választották, míg a két legjobb nyírsulis játékos Mihályfalvi Kyra és Bódi Panna lett. A torna különdíját Ratkos Petra kapta.
Dankó László, nyiregyhaza.hu