A boltban maradt a piros rózsa
A boltban maradt a piros rózsa
Benne volt a pakliban. Mármint, hogy jelen esetben nem csak a szokásos duma: az UTE-t fűtötte a visszavágás vágya. A női röplabda élvonal nyitányán ugyanis egy malőr, konkrétan játékos jogosulatlan szerepeltetés miatt hiába nyert a pályán az Újpest
A Fatum-Nyírsuli-NRK nem bírt a fővárosiakkal – Akimova sem segíthetett.
Benne volt a pakliban. Mármint, hogy jelen esetben nem csak a szokásos duma: az UTE-t fűtötte a visszavágás vágya. A női röplabda élvonal nyitányán ugyanis egy malőr, konkrétan játékos jogosulatlan szerepeltetés miatt hiába nyert a pályán az Újpest – szövetség hivatalos eljárása következtében a három pont a Fatum-Nyírsuli-NRK együtteséhez „vándorolt”.
Más kérdés, a fővárosiak azóta ritkán bakiztak, az élcsapatok táborába küzdötték fel magukat. A „visszavágón” pedig azt is bebizonyították, nem véletlenül tartanak előrébb a nyíregyháziaknál. Jóllehet, nagy elszántsággal kezdtek a nyírségiek, csakhamar elvesztették a fonalat. Pedig hazai stáb tényleg mindent, de mindent megpróbált. Forgatta, kereste a legideálisabb szerkezetet – az első szett hajrájában a titkos fegyvert, a frissen visszatért feladót, Natalja Akimovát is bevetette. Ő sem segíthetett. Látványos megoldások után érthetetlen hibákat követtel el a házigazdák, nem beszélve a kritikus pillanatokban elszúrt nyitásokról. Vagyis, szinte az Újpest kezére játszottak.
A harmadik szett előtt valaki a nézőtérről piros rózsát ajánlott a lányoknak, ha 0:2-es állásról fordítanak. Nyilván nem a beígért ajándék hatására iparkodott annyira az NRK, amely szorossá tette a csatát, mindazonáltal a vereséget nem tudta elkerülni.
Röplabda: NB I., női12. forduló
Fatum-Nyírsuli-NRK–UTE 0:3 (-20, -16, -22)
Bujtosi csarnok, 400 néző, v.: Halász E., Bátkai-Katona Á.
NRK: Erdős Zs. 3, Sikos P. 8, Vén E. 5, Ribeiro 12, Andrejkovics 3, Roma F. 5 Csere: Botos F. (liberó), Akimova, Berényi E. 5, Hengsperger A. Edző: Kőhalmi Richárd.
UTE: Ancsin K. 2, Iricanin 10, Humphries 9, Lakatos E. 11, Hornok N. 8, Leidgeb 10. Csere: Hadnagy R. (liberó), Szűcs K. Edző: Milodanovic Andrea.
MesterszemmelKőhalmi Richárd: – nagyon rapszodikus nyitás és fogadási teljesítményünket csak a támadásbefejezések múlták alul.
Milodanovic Andrea: – Három játékos lázasan szállt fel a buszra, ettől függetlenül nagyon bíztunk abban, hogy megmutatjuk, az első meccsen is tisztességesen nyertünk. Sikerült. Gratuálok a Nyíregyházának, mert sportszerű meccset vívtunk.
Forrás: szon.hu