A baj nem jár egyedül
A baj nem jár egyedül
A baj csőstül jön. Nem elég, hogy a Fatum-Nyírsuli-NRK szekere beragadt, az UTE ellen zsinórban hatodik vereségét szenvedte el az élvonalbeli női röplabdacsapat – a vasárnapi összecsapáson Vén Eszter sérülése is szaporította a gondokat.
Feladatok vannak, amelyeket nem elég megoldogatni – meg kell oldani!
A baj csőstül jön. Nem elég, hogy a Fatum-Nyírsuli-NRK szekere beragadt, az UTE ellen zsinórban hatodik vereségét szenvedte el az élvonalbeli női röplabdacsapat – a vasárnapi összecsapáson Vén Eszter sérülése is szaporította a gondokat. A tini korú, korosztályos válogatott center az aktuális évadban lassan, de biztosan emelkedett a frontember státusba: az újpestiekkel vívott mérkőzés második játszmájában már csupán a cserepadról szoríthatott társainak – kevés sikerrel.
– Vén Esztert a második szettben fejen találta a labda, bevérzett szeme, szó sem lehetett arról, hogy folytassa a játékot – adott helyzetjelentést a nyíregyházi tehetség állapotáról Kőhalmi Richárd, az együttes edzője. – Le kellett cserélni, sőt, nem is készülhet velünk egy ideig, így a csütörtöki, Budaörs elleni meccsen szinte biztosan nem számíthatunk rá. Természetesen nagy érvágást jelentett a hiánya, de nem az ő kiválásá okozta vesztünket. Sokkal inkább az elkövetett technikai hibák, továbbá az, hogy nem működtünk csapatként. Hat egyén volt a pályán, akik nem tudtak egymásért küzdeni.
Témánál vagyunk. Valamiért nagyon nem megy az NRK-nak, holott az idényt parádésan, hat győzelemmel kezdte. Azóta viszont…
– Igazság szerint, amikor a játékos érzi, hogy az adott mérkőzésen nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy azt eltervezi, nehéz rávenni magát, hogy biztassa, tűzben tartsa magát – fejtegette Kőhalmi Richárd. – A hétköznapi élet során is hajlamos „elkettyenni” az ember, ha minden balul alakul. A lányokat ki kell szakítani ebből az állapotból! Feladatokat vannak, amelyeket nem elég megoldogatni, egész egyszerűen meg kell oldani. Akár véráldozatok árán is. Ha ugyanis erre képtelenek, akkor alkalmatlanok az élsportra! A játékosok elmondás szerint jó a hangulat, a pályán kívül jól megértik magukat egymással, de most már produkálni kell!
Röplabda: NB I., női
12. forduló további eredményei: Albrecht MVSC-MISI–Aluprof-TF-Budapest 0:3 (19, 24, 20), Jászberényi RK–Vasas-Óbuda 0:3 (20, 19, 23), MCM-Diamant-Kaposvár–MTK Budapest 3:0 (22, 14, 19), Budaörsi DSK–Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (12, 23, 23).
A bajnokság állása: Gödöllő 33 pont, 2. Békéscsaba 31, 3. Vasas 29, 4. UTE 23, 5. TF-Budapest 22, 6. Jászberény 18, 7. Fatum-Nyírsuli-NRK 17, 8. Kaposvár 15, 9. MTK 12, 10. Miskolc 7, 11. Budaörs 5, 12. Palota 0.
Forrás: szon.hu