Koncz Zsuzsa már megénekelte
Koncz Zsuzsa már megénekelte
Rohan az idő – ahogy a dalos pacsirta, Koncz Zsuzsa anno megénekelte. Mit rohan? Száguld. Szeptember 26-án az UTE elleni mérkőzéssel nyitotta bajnoki menetelését a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata, vasárnap pedig már a „visszavágó” következik.
Erőtől duzzadó játék szükséges, hogy az NRK legyűrje az UTE csapatát.
Rohan az idő – ahogy a dalos pacsirta, Koncz Zsuzsa anno megénekelte. Mit rohan? Száguld. Szeptember 26-án az UTE elleni mérkőzéssel nyitotta bajnoki menetelését a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata, vasárnap pedig már a „visszavágó” következik. A Bujtosi Csarnokban (kezdés: 18 óra) esedékes összecsapással már a „második félidő” kezdődik az alapszakaszban, vagyis élesre fordul a helyzet.
Nem kérdés, hogy mennyire fontos a kedvező eredmény kicsikarása, mindenesetre biztató, hogy a nyíregyháziak sikerélménnyel, az „osztálytárs” Kaposvár elleni kettős kupadiadallal melegítettek a hét végi feladatra.
– Rendkívül nehéz meccsre számítok, annyi szent, nagyon komoly erőket kell mozgósítani, hogy tisztességes helytálljunk az UTE ellen – nyomatékosította Kőhalmi Richárd, az NRK edzője. – A felkészülést tekintve fontos volt, hogy a kupapárharcot így, ennyire magabiztosan tudtuk realizálni. A továbbjutás ténye mellett legalábbis ennyire lényeges, hogy a csapat jól játszott, ami mentálisan sokat segíthet a bajnoki folytatásban. Milyen érdekes? A jó játék eredménnyel párosult, nyilvánvalóan ez a legszerencsésebb, ami egy csapattal történhet. De most, nem megbántva a Kaposvárt, még több kell!
Némi pikantériát kölcsönöz a fővárosiakkal szemben vívott partinak, hogy az első fordulóban rendezett „odavágót” a küzdőtéren ugyan elvesztették a nyírségiek, majd a zöld asztalnál a javukra döntöttek. Mégpedig játékos jogosulatlan szerepeltetésére hivatkozva, így az UTE elbukta, az NRK pedig megkapta a három pontot.
– Ez is érdekes… Akkor a vereség ellenére elégedett voltam a lányok teljesítményével, később nem volt mindig így. Egyértelmű, stabil, összeszedett, erőtől duzzadó játékot kell produkálni: ha ily módon nyerünk, természetesen örülünk, amennyiben ennek ellenére alulmaradunk, legalább elmondhatjuk, hogy megtettük a magunkét.
Noha korábban arról adtuk hírt, hogy az NRK-hoz visszatért Natalja Akimova – a szükséges papírmunkák elhúzódása miatt – még nem bevethető, nos, ehhez képest már a csütörtök esti kupamérkőzésen rendelkezésre állt. Más kérdés, hogy a rutinos feladó még nem lépett pályára.
Forrás: szon.hu