U21-es férfi világbajnoki selejtező Nyíregyházán
U21-es férfi világbajnoki selejtező Nyíregyházán
A Magyar Röplabda Szövetség és a Fatum Nyírsuli 2015. január 9-11. között közösen rendezi meg Nyíregyházán a Junior Férfi Világbajnoki Selejtezőt. Nehéz csoportba kerültek a fiatalok, a franciákkal, görögökkel és a lettekkel kell megküzdeniük a továbbjutásért.
A Magyar Röplabda Szövetség és a Fatum Nyírsuli 2015. január 9-11. között közösen rendezi meg Nyíregyházán a Junior Férfi Világbajnoki Selejtezőt. Nehéz csoportba kerültek a fiatalok, a franciákkal, görögökkel és a lettekkel kell megküzdeniük a továbbjutásért.
A Magyar Röplabda Szövetség az idén Európa-bajnoki selejtezőn szereplő junior válogatottban nagy lehetőséget lát, így döntött a vezetőség arról, hogy elindítja az U21-es férfi csapatot a világbajnokság selejtezőjén. Mint ismert, csak a csoport első helyén végző gárda kvalifikálja magát a következő, második körre, ami 2015. május 14-17. között lesz.
 „A nyíregyházi selejtező az első és egyetlen lehetőség, hogy a csapatok biztosítsák helyüket a következő körre, és emiatt lesz rendkívül fontos minden játékos, és minden nemzeti csapat számára. A város sportbarátai, partnerek, valamint a Magyar Röplabda Szövetségben mi mindannyian mindent megteszünk azért, hogy jól érezzék magukat ezeken a “röplabdás napokon”, és nem utolsó sorban azért, hogy népszerűsítsük sportágunkat”- nyilatkozta Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke.
Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere kiemelte, hogy a város, és a több ütemben megújuló Bujtosi Szabadidő Csarnok méltó helyszíne lesz a világbajnoki selejtezőnek. – Nagyon örülünk, hogy elnyertük a rendezési jogot, hiszen Nyíregyháza egyaránt büszke felnőtt női röplabdacsapatára, és a Nyírsuli utánpótláskorú játékosaira. A férfi röplabdának is egykor komoly sikerei voltak városunkban. Az önkormányzatnak a már megvalósult és a még folyamatban lévő infrastruktúra- és sportcélú fejlesztésekkel a nyíregyházi sportolók edzéslehetőségeinek javítása mellett az a célja, hogy a nyíregyháziak örömére minél több bajnoki és nemzetközi szintű megmérettetésnek otthont adhasson a megyeszékhely.
Kósa Árpád, a Nyírsuli Kft. ügyvezetője hozzátette, hogy Nyíregyháza komoly hagyományokkal rendelkezik a magyar röplabdázásban. – A város női röplabda csapata ötszörös magyar bajnok és hatszoros kupa győztes. Az MRSZ új irányításának köszönhetően mind eredményességben, mind a diplomácia területén nagyot lépett előre a röplabdázás. Ennek legújabb állomása a nyíregyházi Világbajnoki selejtező, melynek magas színvonalú lebonyolításában biztosak vagyunk.
2015. FIVB U21 Férfi Világbajnokság – Európai Kvalifikációs 1. köre:A csoport ( Dánia): Olaszország, Csehország, DániaB csoport (Szlovénia): Törökország, Észtország,SzlovéniaC csoport (Ausztria): Szerbia, Románia, AusztriaD csoport (Belgium): Belgium, Szlovákia, Portugália, UkrajnaE csoport ( Magyarország): Franciaország, Görögország, Lettország, MagyarországF csoport ( Hollandia) : Bulgária, Németország, Hollandia, Horvátország A selejtezőt megelőzően már Nyíregyházán edzőtáborozik Demeter György, szövetségi kapitány U21-es válogatott csapata.