Csengeri uralom Nyíregyházán
Csengeri uralom Nyíregyházán
Kőhalmi Richárd nem ígért fűt-fát. Nemes egyszerűséggel közölte: extrateljesítmény szükséges ahhoz, hogy a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata akárcsak megszorongassa a Gödöllőt. Elvégre a vendégek veretlenül (nem mellesleg mindössze két szetett buktak el hét korábbi fellépésükön…) érkeztek a bujtosi csarnokba
A Gödöllő igazolta jó hírét: nem adott esélyt az NRK-nak.
Kőhalmi Richárd nem ígért fűt-fát. Nemes egyszerűséggel közölte: extrateljesítmény szükséges ahhoz, hogy a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata akárcsak megszorongassa a Gödöllőt. Elvégre a vendégek veretlenül (nem mellesleg mindössze két szetett buktak el hét korábbi fellépésükön…) érkeztek a bujtosi csarnokba, mégpedig olyan ásszal soraikban, mint a pályafutását éppen nyíregyházi színekben kezdő Szakmáry Gréta.
Nos, hamar bebizonyosodott, a nyírségi tréner nem beszélt a levegőbe, amikor csúcsprodukciót emlegetett az izgalmas parti érdekében. A rendkívül erőteljes vendégek nagyon bekezdtek, fokozatosan növelve előnyüket „húzták be” az első játszmát. A folytatás jóval harciasabb küzdelemmel kecsegtetett: a második etapot zsinórban négy ponttal indították a házigazdák, és bár nem itt nem állt meg a tudomány, a tény ettől még tény, a riadót fújó vendégek kisvártatva fordítottak.
Hengsperger Anna bevetése lendített az NRK kátyúba rekedt szekerén. A bökkenő csak annyi volt, amint kicsit közelebb férkőzött ellenfeléhez a Kőhalmi-gárda, Csengeri Petra, netán Szakmáry vízfakasztó bombái lehervasztották a mosolyt az arcokról.
A zárószakaszban 4:8-ról még egyenlített a Nyíregyháza, némi csikorgás után azonban ismét olajozottan működött a látogatók gépezete – megőrizve makulátlan mérlegüket az aktuális bajnoki idényben.
Röplabda: NB I., női9. forduló
Fatum-Nyírsuli-NRK–Gölöllő 0:3 (-15, -21, -19)Bujtosi csarnok, 700 néző, v.: Csikós Z., Jámbor T.
NRK: Roma F. 5, Erdős Zs., Sikos P. 8, Vén E. 8, Ribeiro 10, Andrejkovics 2. Csere: Boros F. (liberó), Hengsperger A 6, Berényi E. Edző: Kőhalmi Richárd.
Gödöllő: Lutter, Szakmáry G 12, Fritz 8, Csengeri P. 14, Takács D 11, Széles P. 7. Csere: Bánlaki (liberó), Radomszki 2, Nagy K., Katona Zs.
Edző: Horváth András.Ász: 4–6. Rossz nyitás: 6–4.
MesterszemmelKőhalmi Richárd: – Gratulálok annak a Gödöllőnek, amely minden tekintetben felülmúlta roppant enerváltan játszó csapatunkat. Becsaptuk a megint szép számban kilátogató szurkolóinkat.
Horváth András: Amit megbeszéltünk sikerült megvalósítani. Örülünk a győzelemnek, és a jó játéknak.
Forrás: szon.hu