Gyáva nyúlként nem lehet
Gyáva nyúlként nem lehet
Vegyük úgy, hogy  félig tele a pohár. A bajnoki címvédő Békéscsaba után a hétközi fellépésen a Vasas otthonában is szettet nyert a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata. Vagyis, a közvetlen elithez tartozó együttesekkel szemben sem sült fel.
El kell hitetni a nyíregyházi csapat tagjaiaval, hogy vannak olyan jó játékosk, mint a túloldalon szereplők.
Vegyük úgy, hogy  félig tele a pohár. A bajnoki címvédő Békéscsaba után a hétközi fellépésen a Vasas otthonában is szettet nyert a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata. Vagyis, a közvetlen elithez tartozó együttesekkel szemben sem sült fel. Így bár mindkét összecsapást elbukta, mindazonáltal bizonyította, az eddigi jó szereplés korántsem a véletlen műve. No persze, akadnak megszívlelendő tanulságok.
– Lelkes, taktikus, fegyelmezett játékkal indítottuk a meccset: csírájában elfojtottuk a Vasas próbálkózásait, sőt, amikor az első szettben utolértek minket, még rá tudtunk tenni egy lapáttal – elemezte a történteket Kőhalmi Richárd, a a tabellán jelenleg negyedik NRK szakvezetője. – Kontroláltuk az első szettet, amelyet megnyertünk, egyszerűen nem értem, miért nem tudtunk folytatni ezt a teljesítményt. Nyilván fejmosást kaptak a hazaiak, akik mindent feltettek egy lapra, mi pedig a kezükre játszottunk azzal, hogy elkezdtünk pánikolni. Könnyű labdákat ajándékoztunk nekik, a meccs során huszonnégy rontást követtünk el, ami nem megengedhető. Az nem megy, hogy saját hibánkból felhozzuk az ellenfelet, gyakorlatilag magunkat verjük meg. A jelek szerint tovább kell dolgozni annak érdekében hogy elhitessük a lányokkal: vannak olyan jó játékosok, mint a túloldalon. Ez azért is fontos tényező, mert ha gyáva nyúlként lépünk pályára, a rangadókon nem reménykedhetünk a sikerben.
Forrás: szon.hu