NRK: élet az élen
NRK: élet az élen
A műtétre szoruló kubai légiós mellett Botos Fruzsina is kihagyja a vasárnapi, Palota elleni hazai meccset. Fut a szekér. Olyannyira, hogy a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata a tabella tetejére rakétázott. Rég volt ilyen.
A műtétre szoruló kubai légiós mellett Botos Fruzsina is kihagyja a vasárnapi, Palota elleni hazai meccset.
Fut a szekér. Olyannyira, hogy a Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata a tabella tetejére rakétázott. Rég volt ilyen.
Első az utolsó ellen
A négy kör után hibátlan nyírségiekre vasárnap sem vár leküzdhetetlen akadály – a velük homlokegyenest ellentétesen szereplő Palota RSC legyőzése garanciát jelentene az első hely megszilárdítására. Kiváltképp, hogy a nyíregyháziak a bujtosi csarnokban (kezdés: 18 óra) lépnek színre a sereghajtó, eleddig valamennyi bajnoki összecsapásukat elbukó rákospalotaiakkal szemben.
– Nyilvánvalóan még torz a táblázat: azért, mert elsők vagyunk, nem mi vagyunk a bajnokság legjobb csapata és legnagyobb favoritja – taglalta Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyírsuli edzője.– Ugyanakkor ezen a meccsen mindenképpen szeretnénk érvényesíteni a hazai pálya előnyét.
Nem lehet „lefagyni”
– Azt gondolom, játékoskeretünk erősebb mint ellenfelünké, ami persze önmagában nem elég a sikerhez, mindezt a meccsen is bizonyítani kell. Hozzáteszem, nem szabad olyan hibákat megengedni, mint amilyeneket korábban vétettünk, ennek következtében pedig percekre „lefagytunk”, de én bízom a lányokban.
Nem éppen vidám fejlemény, hogy kubai Noralvis Yenisley Aguilera Ferguzon porcsérülése miatt műtéti beavatkozásra szorul, így néhány hetet kihagyni kényszerül. Vélhetően Botos Fruzsina bevetésétől is eltekint a szakmai stáb, a liberót továbbra is ínhüvelygyulladás hátráltatja a játékban.
Pályán a „kicsik” is
Szolgálati információ, hogy a „nagymeccs” felvezetéseként, 15 órakor a Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli Akadémia játszik NB II-es bajnoki mérkőzést. Balázs István – győzelemmel rajtoló – együttese az Eötvös DSE-Debrecent fogadja.
Forrás: szon.hu