A kicsikből egyszer nagyok lehetnek
A kicsikből egyszer nagyok lehetnek
A Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli Akadémia női röplabdacsapata a hét végén megkezdi szereplését az NB II-ben. A szabolcsi megyeszékhely három év elteltével képviselteti magát a második vonalban
Balázs István edző személye lehet a garancia, hogy az Akadémia csapata megvalósítja célját.
A NyíregyháziFőiskola-NyírsuliAkadémia női röplabdacsapata a hét végén megkezdi szereplését az NB II-ben. A szabolcsi megyeszékhely három év elteltével képviselteti magát a második vonalban: nem elhanyagolható különbség, hogy amíg anno az NRK esetében a sportág női szakágának életben tartása volt a cél, a nyáron alakult együttes egyedi tervekkel vág neki a küzdelemsorozatnak.
– Az eredményesség háttérbe szorításával az a legfőbb törekvésünk, hogy olyan játékosokat neveljünk, akik később a merész célokat kitűző felnőtt csapat keretében is helyet kaphatnak. Ezt segíthetik a hétről-hétre játszandó bajnoki mérkőzések – szögezte le Balázs István, a gárda edzője.
Apropó, Balázs István! A szakvezető volt az, aki az ominózus sanyarú időszakban a bajnokság megnyerésével visszavezényelte az NRK-t a honi élvonalba. Mégpedig serdülő és ifjúsági korú tinikkel, no meg az örökifjú Erdősné Balogh Erikával a fedélzeten, ráadásul a MagyarKupa négyes döntőjébe is beverekedte magát a társulat.
– A feladat adott, a korosztály még fiatalabb, 15 éves serdülő játékosok alkotják a jelenlegi csapatot. Jó lenne néhány év múlva három-négy tehetség nevével találkozni a “nagyok” között – adott hangot reményének BalázsIstván.
Az Akadémia október 11-én, szombaton, az Eger elleni idegenbeli mérkőzésen debütál. Az első hazai összecsapást nyolc nappal később tudja le a Debrecen ellen: a Fatum-Nyírsuli-NRK NB I-es fellépésének előmeccseként a Bujtosi Csarnokban. A játékoskeretNagy Franciska, Eördögh Réka, Göncz Dorina, Szabó Daniella, Tóth Fruzsina, Ratkos Petra, Tóth Vanessa, Sitku Renáta, Tóth Dalma, Vass Vivien, Nagy Nóra, Litvai Kíra.
Forrás: szon.hu