Egyéni csúcsok az idény végére is
Egyéni csúcsok az idény végére is
A szabadtéri szezon egyik utolsó hétvégéje is mozgalmasan telt a Nyírsuli atlétái számára – nemzetközi megmérettetések és honi viadalok egyaránt szerepeltek a palettán.
Nicosiában, Mariborban és Szentesen is versenyeztek a szabadtéri szezon zárásaként a Nyírsuli atlétái.
A szabadtéri szezon egyik utolsó hétvégéje is mozgalmasan telt a Nyírsuli atlétái számára – nemzetközi megmérettetések és honi viadalok egyaránt szerepeltek a palettán.
A diszkoszvető Szikszai Róbert Cipruson járt, és Nicosiában vett részt meghívásos versenyen. Az indulók között ő rendelkezett a leggyengébb egyéni csúccsal, ehhez képest többeket megelőzve a negyedik helyen végzett. Az 55.79 méteres eredmény azért csalóka, mert a nagy szél miatt roppant nehezek voltak a versenyzési körülmények. Csak egy példa: ugyan több 85 méteres gerelyhajító is indult, ám azt a versenyszámot 69 méteres dobással meg lehetett nyerni…
A Nyírsuli két serdülő válogatott versenyzője a szlovéniai Mariborban szerepelt a cseh–horvát–magyar–szlovák–szlovén válogatott csapatviadalon, amelyet a mieink megnyertek. A már hagyományosnak mondható U16-os versenyen Leveleki Bence a hazai bajnokság után nemzetközi szinten is a dobogó legfelső fokára állhatott, távolugrásban nagyszerű eredménnyel, 672 cm-es ugrással utasította maga mögé a mezőnyt, vagyis Bakosiné Szenczi Erika tanítványa kiváló ugrással fejezte be az évet. Megszokott száma mellett a 4×100-as váltónak is a tagja volt, amely a csehek mögött a második helyen ért célba (44.01).
A válogatott másik nyíregyházi tagja, Kovács Noémi is remekelt, ő diszkoszvetésben egyéni csúccsal, 36.80 méteres dobásával honfitársa, Takács Dóra mögött a második helyen zárta a versenyt. Kerekes László tanítványa sajnálja, hogy vége az idénynek, hiszen rövid időn belül kétszer sikerült egyéni csúcsot dobnia.
És ha már egyéni legjobbak, Káplár Jánosnak is jól sikerült az évad hajrája, hiszen a szentesi dobógálán közel két méterrel megjavította az addigi 56.60 méteres rekordját, ami immáron 58.40. Mindez a 61 méterig jutott Seres András mögött a második helyezéshez volt elegendő.
Forrás: szon.hu