Leveleki Bence újra a dobogó tetején, Kovács Noémi ezüstérmes
Leveleki Bence újra a dobogó tetején, Kovács Noémi ezüstérmes
Nagyszerű sikereket értek el a Nyírsuli serdülő atlétái hétvégén a szlovéniai Mariborban rendezett nemzetközi atlétikai versenyen. A már hagyományosnak mondható U 16-os versenyen minden évben öt nemzet fiataljai versenyeznek egyéni és csapateredményekért.
Nagyszerű sikereket értek el a Nyírsuli serdülő atlétái hétvégén a szlovéniai Mariborban rendezett nemzetközi atlétikai versenyen.
A már hagyományosnak mondható U16-os versenyen minden évben öt nemzet fiataljai versenyeznek egyéni és csapateredményekért. Leveleki Bence a hazai bajnokság után nemzetközi szinten is a dobogó legfelső fokára állhatott. Számában, távolugrásban egy nagyszerű eredménnyel, 672 cm-es ugrással utasította maga mögé a mezőnyt. Így egy kiváló ugrással fejezte be az évet. Megszokott száma mellett a 4×100-as váltónak is a tagja volt, amely a második helyen ért célba.
A válogatott másik nyíregyházi tagja, Kovács Noémi, aki diszkoszvetésben egyéni csúccsal, 36,80 m-es dobásával honfitársa mögött a második helyen zárta a versenyt. Noémi sajnálja, hogy vége az idénynek, hiszen három napon belül kétszer sikerült egyéni csúcsot dobnia.
A magyar válogatott fiú és a lány csapata is az élen végzett a versenyen a cseh válogatottat megelőzve, és így 3 kupával térhettek haza a fiatalok.Bakosiné Szenczi Erika és Kerekes László edzők is méltán büszkék tanítványaikra.
Leveleki Bence belépett ugrása: http://youtu.be/K6k3JLvCM2A
Leveleki Bence távolugrás – 6,72 m-es egyéni csúcsa: http://youtu.be/MRqtG6zB3eM