Jelen, múlt és jövő
Jelen, múlt és jövő
Kővágó Zoltán és Pars Krisztián is részt vehet a Nyírség Kupán. Utóbbi nem biztos hogy dobókörbe lép, a korosztályos VB-n résztvevők közül viszont többen is rajthoz állnak az 5. Nyírség Kupán. A Nyírsuli legjobbjai is elindulnak a szezonzáró versenyen.
Ötödik alkalommal rendezik meg a Nyírség Kupa atlétikai dobóversenyt Nyíregyházán.
A szezonzáró viadalra rangos mezőny érkezik. Kővágó Zoltán és Pars Krisztián is részt vehet a Nyírség Kupán. Utóbbi nem biztos hogy dobókörbe lép, a korosztályos VB-n résztvevők közül viszont többen is rajthoz állnak az 5. Nyírség Kupán. A Nyírsuli legjobbjai is elindulnak a szezonzáró versenyen.
– Sikeres szezon van a hátunk mögött, és szeretnénk ezt hazai környezetben megkoronázni. Több korosztályban rendezzük a versenyt, lesznek utánpótlás, felnőtt és veterán korúak, azaz itt lesz a múlt, a jelen és a jövő is – mondta Vas László a Nyírsuli szakágvezetője.
Szikszai Róbert és Káplár János is részt vett legutóbb a csapatbajnoki döntőn, ahol utóbbi győzött. Edzőjük szerint a két diszkoszvető rivalizálása jót tesz mindkettejük fejlődésének.
– Korábban Káplár János volt az első számú versenyzőnk, majd egy sajnálatos gerincműtét után újra kellett kezdenie mindet. Szikszai Róbert mint őstehetség berobbant a mezőnybe, és a közelmúltban nagyobbakat dobott, de a csapatbajnokságon Káplár János győzött. Örülök, hogy egymást sarkallják jobb eredményre – mondta Kerekes László, a Nyírsuli edzője.
A Nyírség Kupát szombaton rendezik a Tiszavasvári úti NYVSC pályán. A verseny nemzetközi, így Ukrajnából és Franciaországból is érkezik dobóatléta.
Időrend
10.45

Megnyitó

11.00

Férfi gerely (gyermek, ifi, junior, felnőtt, veterán)
Női súlylökés (gyermek, ifi, junior, felnőtt, veterán)
Férfi súlylökés (gyermek, veterán)

12.30

Női kalapács (gyermek, ifi, junior, felnőtt, veterán)
Női gerely (gyermek, ifi, junior, felnőtt, veterán)
Férfi diszkosz (gyermek, veterán)

14.00

Női diszkosz (gyermek, ifi, junior, felnőtt, veterán)
Férfi kalapács (gyermek, ifi, junior, felnőtt, veterán)
Férfi súlylökés (ifi, junior, felnőtt)

15.30

Férfi diszkosz (ifi, junior, felnőtt)

Dankó László, nyiregyhaza.hu