Atlétikai Magyar Szuper Ligán a Nyírsuli atlétái
Atlétikai Magyar Szuper Ligán a Nyírsuli atlétái
Pénteken és szombaton a teljes magyar atlétikai élvonal rajthoz áll az Atlétikai Magyar Szuper Liga sorozat döntőjén Debrecenben, a Gyulai István Atlétikai Stadionban. A legjobbak között van a Nyírsuli népes tábora.
Pénteken és szombaton a teljes magyar atlétikai élvonal rajthoz áll az Atlétikai Magyar Szuper Liga sorozat döntőjén Debrecenben, a Gyulai István Atlétikai Stadionban.
A legjobbak között van a Nyírsuli népes tábora. Az indulók között van: Bakosi Peti (magasugrás), Lesku Norbert (távolugrás), Pál Robin (hármasugrás), Kerekes László (súlylökés), Szikszai Robi és Káplár János (diszkoszvetés), Helebrandt Máté (gyaloglás), Palásti Luca (400 m), Kerekes Dóra (diszkoszvetés) és Aradi Stefánia (kalapácsvetés).
 A két napos verseny során 19 férfi és 19 női versenyszám kerül megrendezésre.
Az „előversenyeken” gyűjtött pontok alapján kialakult az a versenyszámonkénti nyolc-nyolc atléta, aki „tiszta lappal” indulva, debreceni teljesítménye, helyezése alapján veheti át a döntőre meghirdetett pénzdíjakat. Az első három éremdíjazása mellett az 1-8 helyezett részesül ebben.
Ezen túl különdíjak is szerepelnek a kiírásban: az Atlétikai Magyar Szuper Liga versenysorozatban (eddigi versenyek + Döntő) az összesítetten legtöbb Eredmény bónusz pontot összegyűjtő 10 férfi és 10 női atléta is díjazásban részesül.
Továbbá a Dr. Spiriev Bojidar által készített IAAF pontérték táblázat legutóbbi kiadása alapján, az Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntőn a legjobb férfi illetve női eredményt elérő atléta elnyeri az Atlétikai Magyar Szuper Liga 2014. évi Abszolút Győztese címet. A nemenkénti legjobb három eredmény külön pénzdíjjal is jár. – áll a masz.hu oldalán.