Hatvan méter felett bármi lehet
Hatvan méter felett bármi lehet
Szikszai Róbertre biztos lehet sok mindent lehet mondani, de egyet nem: hogy ne szeretne edzeni. A Nyírsuli Európa-bajnoki résztvevő diszkoszvetője a múlt heti országos bajnokságon, Székesfehérváron fáradtan versenyezve lett bronzérmes
Szikszai Róbert már az atlétikai Európa-bajnokság nyitó napján bemutatkozik Zürichben.
Szikszai Róbertre biztos lehet sok mindent lehet mondani, de egyet nem: hogy ne szeretne edzeni. A Nyírsuli Európa-bajnoki résztvevő diszkoszvetője a múlt heti országos bajnokságon, Székesfehérváron fáradtan versenyezve lett bronzérmes, így elsősorban azért utazott a kedden kezdődő zürichi kontinensbajnokság előtt a tatai edzőtáborba, hogy feltöltődjön egy picit.
– Nem szeretem az edzésmentes időszakot, szerintem azért voltam kicsit fásult, mert magamhoz képest sokat pihentem – mondta Szikszai Róbert. – Verseny után másnap már gyakorolni szoktam, Tatán sem tétlenkedtem, egész jól ment a dobás, pénteken este már abban az időpontban dobtam, ahogy majd a keddi selejtezőben kell.
Merthogy a tavalyi junior Európa-bajnok Zürichben már az első versenynapon a dobókörbe áll, és a sorsolástól függően a selejtezőben 17.30-kor vagy 18.45-kor áll a dobókörbe (a döntő másnap, vagyis augusztus 13-án lesz). Nem lesz tehát sok ideje, hogy ismerkedjen a svájci hegyi levegővel.
– Egyébként sincs miért izgulnom, háromszor is megdobtam a kiküldeti szintet, egyéni legjobbam 63.20 méter – így Szikszai Róbert. – Mostanában az volt a jellemző, hogy egy rosszabbul sikerült versenyt jó követte, Linzben jól ment, Fehérváron nem annyira, most a jónak kell következnie. Ha hatvan méter felett dobok, szemrehányást már nem tehetek magamnak, hogy az mire lesz elé, majd kiderül.
Forrás: szon.hu