Még benne van egy nagy ugrás
Még benne van egy nagy ugrás
Lassan egyeduralkodóvá válik Bakosi Péter, hiszen a Nyírsuli 21 esztendős magasugrója a múlt héten zsinórban harmadszor nyerte meg a szabadtéri országos bajnokságot. A múlt hétvégi székesfehérvári viadalon 217 centiig jutott a két évvel ezelőtti junior világbajnokság
Bakosi Péter szorgosan gyűjti a bajnoki címeket, de ezen a nyáron világverseny nélkül marad.
Lassan egyeduralkodóvá válik Bakosi Péter, hiszen a Nyírsuli 21 esztendős magasugrója a múlt héten zsinórban harmadszor nyerte meg a szabadtéri országos bajnokságot. A múlt hétvégi székesfehérvári viadalon 217 centiig jutott a két évvel ezelőtti junior világbajnokság nyolcadik helyezettje, éppúgy, mint ugyanott júliusban, a Gyulai István Memorialon.
– Szerettem volna nagyobbat ugrani, és bizony a kétszázhuszonegy centit kétszer is csak a sarkammal húztam le – összegzett Bakosi Péter. – Elvileg szoros volt a verseny, hiszen csak négy centivel előztem meg a második helyezettet, de egy ugrással mindig Fajayomi Dávid előtt jártam, így nem forgott veszélyben az újabb bajnoki címem. Titkon abban is reménykedtem, hogy az Európa-bajnoki szint is összejön, ám a kétszázhuszonhattól most elég messze voltam. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a hátralévő versenyeken fogok még nagyot ugrani, immár teher nélkül sportolhatok, és azt érzem, hogy a ligaviadalokon vagy a csapatbajnoki döntőn valami szép kisülhet még a dologból. Ezeket a megmérettetéseket úgy fogom fel, mint felkészülést a jövő évi feladatokra.
Forrás: szon.hu