Múlt héten Ifi EB, most Országos Bajnokság
Múlt héten Ifi EB, most Országos Bajnokság
Nem pihen sokat Szurovcsák Ivett, a Nyírsuli úszója ezen a nyáron. A múlt héten remek szerepléssel először vett részt válogatott úszóbajnokságon – Ifi EB-n  -, melyet Hollandiában rendeztek meg.
Nem pihen sokat Szurovcsák Ivett, a Nyírsuli úszója ezen a nyáron.
A múlt héten remek szerepléssel először vett részt válogatott úszóbajnokságon -Ifi EB-n-, melyet Hollandiában rendeztek meg. 50 mellen 21.-ként a magyar válogatott legjobb mellúszójaként ért be az elődöntőbe, 100 mellen a középdöntő 16. helyéig úszta be magát. Ezen a héten szerdától pedig az Országos Bajnokságon bizonyíthat.
Hogyan értékelnéd az Ifi EB-n a szereplésedet?- Nagyon nagy megtiszteltetés v olt számomra, hogy az ifi EB-n részt vehettem. Bár az 50 mell után kicsit el voltam keseredve, hogy nem jutottam középdöntőbe, de tudtam, hogy ott van a 100 mell és majd ott hátha összejön egy középdöntő és úgyis lett!  Nagyon erős mezőny volt.
Hollandiában a versenyen kívül volt egy kis szabadidőtök, hogy megnézzetek nevezetességeket, megkóstoljatok helyi ételeket?- Sajnos ezekre nem volt időnk, mert miután megérkeztünk hétfő délután már rögtön edzeni mentünk, kedd reggel, illetve délután is edzés volt. Amikor meg nem volt számunk, akkor is edzettünk a felnőtt bajnokságra.
Milyen szereplésre számítasz a 116. Országos Bajnokságon, Debrecenben?- Elsősorban az idő most a legfontosabb, de természetesen ott van előttem az is, hogy dobogóra álljak. Egy biztos, hogy nagyon nagy harc lesz.
Mi az idő, amivel elégedett lennél?- 50 mellen szeretnék 33 alá menni és 100 mellen 12 alá.
Milyen számokban indulsz a bajnokságon?- 50 mellen, 100 mellen, a 4×100 gyorsváltóban és 4×100 méteres váltóban fogok résztvenni. A mellúszó számok mellett 200 vegyest is úszom majd.