Véget ért az úszó Ifi EB
Véget ért az úszó Ifi EB
A magyar csapat tagjaként egy nyíregyházi versenyzőért is szoríthattunk. Szurovcsák Ivett élete első válogatott versenyén remekül vette az akadályokat.
A nyíregyházi úszóhölgy a 100 mellen középdöntőbe úszta be magát.
Kiváló szerepléssel és több éremmel térnek haza hétfő délután Hollandiából, az Ifjúsági Úszó Európa Bajnokságról a magyar válogatott úszói.
A magyar csapat tagjaként egy nyíregyházi versenyzőért is szoríthattunk. Szurovcsák Ivett élete első válogatott versenyén remekül vette az akadályokat. A nyitónapon, csütörtökön 50 méteres mellúszásban a magyar válogatott mellúszói között a legjobb teljesítményt nyújtva, 21.-ként ért célba.
Ivett igazi számában, 100 mellen szombaton ugorhatott a medencébe. A nagyon erős mezőnyben a negyedik előfutamban 1:12,45 perces idővel az ötödik helyre úszta be magát, mellyel összesítésben a 19. legjobb időt érte el. Több visszalépés is történt, így bekerült a tizenhat úszót felvonultató középdöntőbe. A Nyírsuli úszóhölgy remek hajrával, 1:13,45-öt úszott futamában, összesítésben a 16. lett.
Dordrecht (Hollandia), ifjúsági Európa-bajnokság, magyar keret:
Leányok: Novoszáth Melinda, Juhász Adél, Molnár Flóra, Matyasovszky Dalma, Farkas Adél, Szokol Szonja, Szilvási Gréta, Szurovcsák Ivett, Kardos Viktória, Federics Nikolett
Fiúk: Horváth Dávid, Grátz Benjámin, Kenderesi Tamás, Szabó Norbert, Holoda Péter, Osváth Artúr
Kísérő edzők: Vértesi Tamás, Novotny Attila, Egressy János, Tar Imre, Gellért Gábor, Krajnyák György
Csapatvezető: Petrov Iván.