Öt nemzet viadalán a Nyírsuli atlétái
Öt nemzet viadalán a Nyírsuli atlétái
Szombaton verőfényes napsütésben a szlovániai Slovanj Gradechben az U20 korcsoport atlétikai válogattjai léptek pályára. A nemzetközi viadalon öt nemzet; Magyarország, Csehország, Horvátország, Szlovákia és a házigazda Szlovénia csapott össze.
Vígvári Szabolcs, Tasi T. Dávid, Palásti Luca és Osváth Krisztina indult az U20 válogatott viadalán.
Szombaton verőfényes napsütésben a szlovániai Slovanj Gradechben az U20 korcsoport atlétikai válogattjai léptek pályára. A nemzetközi viadalon öt nemzet; Magyarország, Csehország, Horvátország, Szlovákia és a házigazda Szlovénia csapott össze. A nyíregyházi színeket négy kiváló atléta Vígvári Szabolcs, Tasi T. Dávid, Palásti Luca és Osváth Krisztina képviselte.
A fiatalok 38 számából álló versenyén a magyar atlétáknak összesen 27 érmet sikerült nyerniük (10 arany, 7 ezüst és 7 bronz). A nyíregyháziak a sikerhez két éremmel járultak hozzá; Vígvári Szabolcs 400 méteren ezüstöt, míg a 4x400m váltófutásban a Balogh Péter, Rády Zoli, Kemény Dávid és Tasi T. Dávid (Nyírsuli) négyesnek bronzérmet sikerült nyernie.
Palásti Luca kicsivel lemaradva a negyedik helyet szerezte meg magának a lányok 400 méterén, Osváth Krisztina 800 méteren 8. lett.
– A viadalon több kiváló eredmény és egyéni csúcs született. A napos, jó időben a futóknak kisebb széllel, míg a technikai számok indulóinak a csúszással is meg kellett küzdeni. – mondta el a Magyar Atlétikai Szövetség oldalán Kámán Bálint, a csapat vezetője.
A pontverseny végeredménye:
Férfiak/ CZE 254,5 – HUN 232,5 – SLO 200 – CRO 194 – SVK 136 p.Nők/ CZE 258 – SLO 219,5 – HUN 205,5 – CRO 204,5 – SVK 130,5 p.
A fotókat Kámán Bálint készítette.