Június 21 – Magyar Úszás Napja
Június 21 - Magyar Úszás Napja
A tavalyi évhez hasonlóan idén is csatlakozik Nyíregyháza a Magyar Úszás Napjához. Június huszonegyedikén, szombaton a kicsiket és nagyokat egyaránt várja a szervező, a Nyírsuli Kft.
A sóstói strandon várják az úszás szerelmeseit.
A tavalyi évhez hasonlóan idén is csatlakozik Nyíregyháza a Magyar Úszás Napjához. Június huszonegyedikén, szombaton a kicsiket és nagyokat egyaránt várja a szervező, a Nyírsuli Kft. egy közös úszásra. A programok reggel 9 órakor kezdődnek a sóstói strandon az 50 méteres medencénél, ahol az érdeklődők a Nyírsuli úszóinak a bemutató edzését tekinthetik meg, majd 10 órától egy kis stílusjavításra várják az érdeklődőket, végül 11 órától egészen 13 óráig mindenkinek lehetősége adódik, hogy 20 percet ússzon az egészségért.
Az ország számos pontján – az összes megyei jogú városban – különféle vizes rendezvényekkel ünneplik meg az Úszás Napját. A fő helyszín ezúttal is Balatonfüred lesz, ahol már kilenc órakor megkezdődnek a programok. Az első sípszó a nyíltvizi úszóknak fog szólni, aki a 10 km-es Európa Kupának vágnak neki a Balatonban. A nap folyamán lesz úszófesztivál, senior korosztályos bajnokság is és felvonul a felnőtt úszóválogatott.