Rekordszámú nevezés érkezett II. Szabolcs Tour Úszóbajnokságra
Rekordszámú nevezés érkezett II. Szabolcs Tour Úszóbajnokságra
12 egyesület 300 úszója indul  pénteken a II. Szabolcs-Tour Úszóbajnokság nyolcadik fordulóján. A zárófordulót Nyíregyházán, a Sóstón a Parkfürdő Uszodában.
12 egyesület 300 úszója indul pénteken a II. Szabolcs-Tour Úszóbajnokság nyolcadik fordulóján.
A zárófordulót Nyíregyházán, Sóstón a Parkfürdő Uszodában rendezi meg a Nyírsuli Kft. és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Úszószövetség.
– Rekordszámú nevezés érkezett a június 13.-i, pénteki bajnokságra, a megyén kívül pedig meghívást kaptak még a mezőkövesdiek.  A sok száz induló korcsoportonként és nemenként gyors-, pillangó, hát-, mellúszásban valamint 4×50 méteres váltóban mérheti össze a tudását. A verseny fő támogatójának, a Sóstógyógyfürdők Zrt.-nek köszönhetően az utolsó fordulót a nyolc sávos, 50 méteres medencében sikerül lebonyolítanunk. A váltókkal együtt 1003 rajt várható, remélhetőleg este hét, nyolc órára sikerül befejeznünk a versenyt. -mondta el Vasváry Zoltán, a Megyei Úszószövetség alelnöke, aki hozzátette, hogy ennek a bajnokságnak az érdekessége, hogy lesz egy senior kategória is. A pénteki esemény keretén belül rendezik meg idén a Dr. Varga István Emlékversenyt,melyen az idősebbek is újra versenyezhetnek.
 – A zárófordulón is sok Nyírsulis versenyzőnk fog részt venni. A vidéki korábbi versenyeken a klubbunk másod- és harmadik vonalával indult eddig, de most várhatóan még többen leszünk, bár lesz olyan versenyzőnk, aki épp az ifi bajnokságon fog indulni. A testnevelő tanárok és a szülők is nagyon lelkesek, egyre többen hordják a gyermeküket úszni, így a Nyírsulinál is sokan jelentkeznek az úszó szakágba.  Reméljük, hogy ez a mostani bajnokság még több fiatalnak hozza meg a kedvet az úszáshoz, hogy aki még most a partról szemléli a megmérettetést, a jövőben már a medencében is ott legyen. – fűzte hozzá Gyula Sándor, a Nyírsuli Kft. úszó szakág vezetője
A versenyek kezdési  ideje 13 óra. A versenysorozat célja, hogy a megyei úszó szakosztályok, iskolák részére rendszeres versenyzési lehetőséget biztosítanak a szervezők.